fbpx
Skip to main content
Mrtvačnica

"LEŠEVI, LEŠEVI, SVUDA SU LEŠEVI" Užasavajući snimci ruskog medicinskog radnika, vlasti potvrdile autentičnost (VIDEO)

Foto: YoutubePrintscreen/World Cobra
Ruski medicinski radnik otkrio je mračne posledice koronavirusa koji se proširio na Rusiju, snimajući mnoštvo umotanih tela u mrtvačnici.

- Leševi svuda, leševi, leševi - čuje se kako čovek šeta po hodniku u prostoriji za seciranje, koja se obično koristi za postmortalne preglede, ali umesto toga čuva tela.

Video je snimljen u sibirskom gradu Novokuznjecku, oko 480 kilometara od granice sa Kazahstanom, u trenutku kada se Rusija suočava sa još jednim talasom virusa, prenosi Dejli Mejl.

Deca tri dana živela uz mrtve roditelje: "Spavaju već tri dana, a tatino telo je pocrnelo"

Deca tri dana živela uz mrtve roditelje: "Spavaju već tri dana, a tatino telo je pocrnelo"

BRITANCI OTKRILI DOBRE VESTI: Vakcina deluje kod svih starosnih grupa, ali postoji jedna poteškoća

BRITANCI OTKRILI DOBRE VESTI: Vakcina deluje kod svih starosnih grupa, ali postoji jedna poteškoća

PET OSOBA U KARANTINU ZBOG ANTRAKSA: Vlasti ove zemlje zbrinute

PET OSOBA U KARANTINU ZBOG ANTRAKSA: Vlasti ove zemlje zbrinute

Na novim snimcima, radnik mrtvačnice pokazuje gledaocima stanicu za dezinfekciju i tuš kabinu, pre nego što uđe u "prljavi" deo mrtvačnice.

- Imamo hodnik i pun je - kaže dok fotografiše tela u vrećama kako leže na podu.

Barem jedan leš nije u torbi, već je jednostavno pokriven pokrivačem dok noge vire ispod.

- Ovde je soba za dezinfekciju - nastavlja sa još slika tela.

- Leševi svuda, leševi, leševi svuda ... Možete čak i da se spotaknete i padnete. Bukvalno hodamo nad glavama mrtvih  - rekao je.

Lokalno ministarstvo zdravlja u regiji Kemerovo potvrdilo je autentičnost video snimka. Lokalni guverner Sergej Civilev, koji i sam pati od koronavirusa, navodno je otpustio Olega Evsu, šefa lokalnog odeljenja ministarstva.

- S obzirom na porast broja slučajeva tokom poslednje tri nedelje, raste i broj umrlih. Zbog kašnjenja sa puštanjem tela, ovde je bilo uskladišteno oko 50 tela preminulih - navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo je saopštilo da su mnogi rođaci poginulih ili oboleli od Covid-19 ili u karantinu, pa nisu mogli da uzmu tela svojih najmilijih i organizuju sahrane. Odvojeni snimci prošle nedelje pokazali su oko 30 tela u crnim vrećama uskladištenim u podrumu u bolnici u Barnaulu, region Altaj.

Još jedan video koji se proširio društvenim mrežama prikazuje desetine ljudi koji pate od simptoma Covid-19 u Železnogorsku, koji su čekali u redovima na temperaturama ispod nule za doktora. Slične linije su viđene u Krasnojarsku. Postoje izveštaji o ozbiljnom nedostatku antibiotika.

U Rostovu na Donu su se pojavili novi detalji slučaja prošle nedelje kada je 13 pacijenata umrlo nakon nestanka snabdevanja kiseonikom u bolnici br. 20. Doktor Artur Toporov napisao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu otkrivajući da lekari grčevito pozivaju na obnavljanje zaliha kiseonika kritično bolesnim pacijentima, ali bez uspeha.

- Stanje svih pacijenata se pogoršalo. Ponovo smo pozvali glavnog lekara, 40 minuta nije bilo kiseonika u respiratorima - navodi se.

 Izveštaji sugerišu da je svih 13 pacijenata na kraju umrlo. Toporov je tvrdio da su šefovi bolnica počeli uklanjati dokaze o nedostatku kiseonika pre nego što su istražitelji počeli da pristižu.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd