fbpx
Skip to main content
Vašington

LOPTA JE U AMERIČKOM DVORIŠTU: Šta Moskva očekuje od nove vašingtonske administracije

Foto: Shutterstock
Moskva se nada da će se nova američka administracija voditi promišljeniju politiku

Moskva se nada da će se nova američka administracija voditi promišljeniju politiku i da neće zaoštravati konfrontaciju sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

TRESLO SE U SRCU MEDITERANA: Snažan zemljotres pogodio Kipar

TRESLO SE U SRCU MEDITERANA: Snažan zemljotres pogodio Kipar

U VAŠINGTONU MIRNO, GRADOVI U PLAMENU: Antifa napravila haos, polupana sedišta demokrata (FOTO/VIDEO)

U VAŠINGTONU MIRNO, GRADOVI U PLAMENU: Antifa napravila haos, polupana sedišta demokrata (FOTO/VIDEO)

- Nadamo se da će se tim koji je stigao u Belu kuću pridržavati odmerenijeg kursa, ne pogoršavajući ionako preterano konfrontirane, ne našom krivicom, rusko-američke odnose - rekla je portparolka.
Ona je takođe izrazila nadu da će nova američka administracija odgovoriti na predloge koje je Moskva ranije iznela, istakavši da je "lopta trenutno na američkoj strani".

- Stvar je u tome da od naših američkih kolega treba da čujemo odgovore na sve ono što je već na pregovaračkom stolu ili na ono što je Moskva poslala kao predlog. Pritom, nadamo se da će nova američka administracija ipak pokazati uzajamnu želju da se odazove na naše mnogobrojne predloge koji su odavno izloženi - istakla je diplomata.

Prema rečima Zaharove, neki od tih predloga su formiranje savetodavnog i ekspertskog veća, usvajanje zajedničke izjave o nedopustivosti nuklearnog rata i jačanju strateške stabilnosti, razmena pisama u kojima se obavezuju da se međusobno neće mešati u unutrašnje poslove, pokretanje bilateralnih ekspertskih razgovora o libijskoj krizi i tako dalje.

Kako kaže, Moskva nije sklonila ta pitanja sa dnevnog reda, ali istovremeno ne samo da nije dobila konstruktivnu reakciju, nego čak ni povratne informacije o mnogim pitanjima.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd