fbpx
Skip to main content
Džun

"IMALA SAM NOĆNE MORE" Sahranila je sina (12), a kad je saznala šta su uradili sa telom dečaka FRAPIRALA SE

Foto: Facebook/June Bayley
Dečak je bio neizlečivo bolestan od retkog stanja mozga

Džun Bejli (61) sahranila je dvanaestogodišnjeg sina Bena 1997.godine, nesvesna da mu je mozak izvađen tokom obdukcije u Adenbrukovoj bolnici u Kembridžu. Tu njenom užasu nije bio kraj, jer je potom saznala da su Benu uzeti i delovi drugih organa - uklonjeni su i delovi pluća, pankreasa i jetre.

GREŠKOM POSTAO MILIONER: Samo je hteo da rasitni novac

GREŠKOM POSTAO MILIONER: Samo je hteo da rasitni novac

BILA JE DUŠA OD ŽENE: Muž grca u suzama, ostao je bez svog anđela - "Moj život je sada noćna mora"

BILA JE DUŠA OD ŽENE: Muž grca u suzama, ostao je bez svog anđela - "Moj život je sada noćna mora"

TEŠKA SAOBRAĆAJKA: Žena (45) pokosila policajca, a onda pobegla! Usledila je prava drama!

TEŠKA SAOBRAĆAJKA: Žena (45) pokosila policajca, a onda pobegla! Usledila je prava drama!

- Bila sam apsolutno očajna, slomila sam se u automobilu. Nisam mogla da verujem šta sam čitala. Apsolutno je odvratno, ljudi moraju da znaju - rekla je za "Miror" Džun kojoj je dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj (PTSP), nakon najnovijeg poražavajućeg otkrića.

Ben, koji je bio neizlečivo bolestan od retkog stanja mozga, preminuo je kod kuće nakon obolevanja od bilateralne bronhopneumonije u avgustu 1997. godine. Džun veruje da nije bilo razloga za obdukciju i nije ni slutila da mu je mozak izvađen.

- Ja sam rimokatolkinja, kada je Ben preminuo, bio je kod kuće nekoliko dana. Rekli su mi šta god da radite, ne dodirujte mu glavu. Mislila sam da njegove oči izgledaju čudno, ali nisam znala da mu je mozak uklonjen - prisetila se.

U mesecima nakon njegove smrti, Džun je patila od uznemirujućih noćnih mora, što ju je na kraju podstaklo da traži Benov izveštaj o obdukciji.

- Stalno sam imala noćne more u kojima je bio moj sin. Otišla sam kod svog doktora i rekla da imam osećaj da su nešto učinili Benu - rekla je Džun.

Ona je objasnila da je njen lekar izveštaj dobio 1999. godine i da je iz toga saznala da je Benov mozak bio u laboratoriji 18 meseci bez njenog znanja. Dok joj je sin još bio živ rekla je medicinarima da ne pristaje na uklanjanje njegovih organa, što bi, kako kaže, bilo u njegovoj medicinskoj evidenciji da je pristala. U to vreme zakon je kazivao da se organi mogu vaditi samo ako "nema razloga da veruju" da će se rođaci usprotiviti.

Ben
Ben
Foto: Facebook/June Bayley

- Ne možete skrnaviti telo na takav način, postoje odgovarajući protokoli - smatra Džun.

Benov mozak je konačno vraćen 2001. godine u kutiji koja je sahranjena uz njega. Sveštenik je blagoslovio kutiju i Džun je pomislila da je to kraj. Međutim, uznemirila ju je referenca u izveštaju o obdukciji u kojoj se navodi da je Benova kičmena moždina uklonjena.

Iz bolnice su kasnije rekli da je ovo "greška u kucanju" i Džun je odlučila da neće nastaviti sa tim dok joj ranije ove godine nije dijagnostikovan PTSP.

- Da biste išli napred, morate se vratiti. Tako sam zaključila da moram da otkrijem šta se zaista dogodilo - rekla je.

Кontaktirala je Univerzitetsku bolnicu u Kembridžu, a ono što je saznala bilo je gore nego što je očekivala, jer je sadržavalo reference na druge organe. Ona ne prihvata tvrdnju bolnice da Benova kičmena moždina nije uklonjena i kaže da će ih odvesti na sud ako bude potrebe.

- Želim da mi kažu šta se dogodilo pod zakletvom - rekla je Džun.

U izjavi za "Miror", iz bolnice kažu da je jedini organ koji je zadržan posle obdukcije njenog sina bio mozak.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd