fbpx
Skip to main content
nevin

NEVIN LEŽI U ZATVORU 25 GODINA? Muškarac robija zbog ubistva majke i ćerke, a sada je na pomolu ŠOKANTAN OBRT

Foto:TwitterPrintscreen/clyons_wilts
Uhapšen je 61-godišnji Majkl Stoun i osuđen za dvostruko ubistvo i pokušaj ubistva.

Ključni dokaz brutalnog ubistva majke i ćerke u Kentu 1996. pronađen je više od deceniju nakon što ga je policija izgubila.

OGLASIO SE PUTIN NAKON MASAKRA U KAZANJU: Predsednik Rusije izdao hitnu naredbu (FOTO/VIDEO)

OGLASIO SE PUTIN NAKON MASAKRA U KAZANJU: Predsednik Rusije izdao hitnu naredbu (FOTO/VIDEO)

NAJUDALJENI LJUDSKI OBJEKAT U SVEMIRU SNIMIO ČUDAN ZVUK: Da li je svet na pragu otkrića nove civilzacije (VIDEO)

NAJUDALJENI LJUDSKI OBJEKAT U SVEMIRU SNIMIO ČUDAN ZVUK: Da li je svet na pragu otkrića nove civilzacije (VIDEO)

TRESLA SE ČIZMA! Zemljotres pogodio obalu Kalabrije

TRESLA SE ČIZMA! Zemljotres pogodio obalu Kalabrije

Pertla je prvi put pronađena na mestu ubistva Lin i Megan Rasel u Čilendenu u Kentu, ali se zagubila i pronađena je nakon 14 godina. Advokati osuđenog ubice Majkla Stouna mogli bi da upotrebe ovaj dokaz da ga oslobode krivice, piše “Dejli mejl”.

Lin (45) i njene dve ćerke, Megan (6) i Džozi (9), kao i njihov pas Lusi, zavezane su i brutalno pretučene čekićem u jezivom napadu koji je šokirao naciju. Lin, Megan i pas su umrli, dok je Džozi preživela napad koji se odigrao 1996, dok se porodica vraćala kući poljskim putem nakon školskog takmičenja u plivanju.

Uhapšen je 61-godišnji Majkl Stoun i osuđen za dvostruko ubistvo i pokušaj ubistva. Ipak, on je uvek tvrdio da je nevin. Pertlu, korišćenu za vezivanje jedne od devojčica, ispustio je ubica i dokaz je kasnije pronađen na mestu zločina. Tada je mali deo pertle testiran na DNK, ali tada je taj proces bio tek u razvoju i detektivi nisu uspeli da dođu do zaključka.  

Stounovi advokati su od 2007. stalno tražili da se testira čitava pertla, ali je policija insistirala da više nema njenog većeg dela, koji se nikad nije vratio nakon forenzičkog ispitivanja. Policija je potom rekla da je pertla testirana do momenta raspada 1998.

Ali, sada mediji pišu da je veći deo pertle ponovo pronađen, navodno u policijskoj stanici kako je preneo “San”. Pertlu sada ispituje Komisija za ispitivanje krivičnih slučajeva (CCRC), nezavisna organizacija uspostavljena zarad istraživanja sumnjivih slučajeva osuđenika.

- Majkl se nada da će DNK test dovesti do otkrića pravog počinioca - rekao je njegov advokat.

Stoun, zavisnik od droge koji je ranije osuđivan, uhapšen je godinu dana nakon napada i optužen za ubistva. Proglašen je krivim nakon što su dva zatvorenika – jedan od njih takođe zavisnik i osuđeni ubica Demjan Dejli – rekla na sudu da im je Stoun priznao zločine u ćeliji.

Stounu se ponovo sudilo 2001, nakon što je jedan od te dvojice povukao svoju izjavu. Međutim, opet je proglašen krivim i osuđen na tri doživotne robije. Sledeće godine okončaće mu se minimalna kazna od 25 godina, ali mu neće biti dozvoljeno da izađe jer nije priznao ubistva.

Iako Stoun nikad nije priznao zločin, to je uradio trostruki ubica Livaj Belfild 2017. Belfild je povezan sa ubistvima nakon što je konačno priznao ubistvo 13-godišnje Mili Douler. Takođe je ubio 19-godišnju Maršu MekDonel i 22-godišnju Ameli Delagranž. Belfild je 2017. tvrdio da da je on ubio Lin i Megan Rasel. Međutim, kasnije je povukao priznanje i nikada nije optužen.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd