fbpx
Skip to main content
Marija Zaharova

"OVO JE NUKLEARNA EKSPLOZIJA" Zaharova: Demokratske vrednosti koje promoviše Zapad pretrpele su udarac

Foto: Profimedia
Rusija ne odobrava ono što se dogodilo

Američki predsednik Donald Tramp je blokiran na svim glavnim platformama, uključujući Fejsbuk i Tviter, što je trajno suspendovalo njegov nalog, nakon pobune 6. januara na američkom Kapitolu u Vašingtonu kada je grupa predsednikovih pristalica upala u zgradu, sukobila se sa policijom i kada je oštećena imovina.

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

SVET ĆE USKORO OSETITI NEGATIVNE POSLEDICE: Lavrov veoma zabrinut, američki postupak nije uopšte dobar!

SVET ĆE USKORO OSETITI NEGATIVNE POSLEDICE: Lavrov veoma zabrinut, američki postupak nije uopšte dobar!

IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE TRAMPA: Sud je doneo odluku u skladu sa članom Krivičnog zakona!

IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE TRAMPA: Sud je doneo odluku u skladu sa članom Krivičnog zakona!

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova uporedila je u četvrtak zabrane objavljivanja postova američkog predsednika Donalda Trampa na društvenim mrežama sa "nuklearnom eksplozijom" u sajber-sektoru, ocenivši to "udarcem na demokratske vrednosti za koje Zapad tvrdi da poseduje".

- Nedavno su sve glavne američke platforme društvenih mreža zabranile profile američkog predsednika. Da bi to učinili, nije bila potrebna sudska odluka ili barem mišljenje neke specijalizovane etičke agencije. Oni su samo isključili zvanične naloge sa milionima pratilaca. Čak i najodaniji partneri Sjedinjenih Država koji sigurno nemaju nežno osećanje prema Donaldu Trampu nisu mogli da tolerišu ovaj napad na zapadne vrednosti - napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Donald Tramp
Donald Tramp na putu za Alamo
Foto: Reuters

Prema rečima portparolke, ova odluka američkih onlajn platformi "može se uporediti sa nuklearnom eksplozijom u sajber sektoru, gde su posledice dramatičnije od samog uništavanja".

- Demokratske vrednosti koje promoviše zapadna zajednica pretrpele su udarac - nastavila je Zaharova, ukazujući takođe na tekuću obnovu medijskog tržišta i veliku digitalnu migraciju.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd