fbpx
Skip to main content
Prada

Modni gigant na sudu zbog kupovine više od 700 MLADUNACA krokodila

Foto: Profimedia
Tužba teška dva miliona dolara

Italijanska modna kuća "Prada" uskoro će se naći na sudu zbog problema vezanih za kupovinu kože od 700 mladih i 26 odraslih krokodila.

Tužba protiv modnog giganta teška je dva miliona dolara.

"Prada" se našla u sudskim problemima kad je firma "Capo-USA" otkrila da je sklopila ugovor s njom za kupovinu kože i mladunaca američkih krokodila koje će koristiti za izradu egzotičnih kožnih modnih dodataka. 

Dok su se druge modne kompanije, poput LVMH, Keringa i Ermea, borile da obezbede svoje lance snabdevanja putem dobavljača skupih materijala, "Prada" je uz pomoć firme "Capo-USA" pronašla kvalitetne uzgajivače krokodila i time olakšala isporuke u fabrici "GNP Pelli" u Italiji. 

Prada
Krokodili uzgajani zbog kože
Foto: Profimedia

"Capo-USA" bio je plaćen za svako izleglo mladunče krokodila, a dodatno su zarađivali i od prodaje kože. Ta kompanija tvrdi da su samostalno prevezli 726 krokodila na "Pradinu farmu" u Luizijanu gde su se uzgajali krokodili zbog krzna i kože. Međutim, "GNP Pelli" navodno nije platio proviziju "Capo-USA" čime je izazvana šteta veća od dva miliona dolara koju ova američka firma traži u tužbi.

"Prada" je zatražila da se predmet prebaci na Federalni sud u Floridi, a potom i u Milano.

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd