fbpx
Skip to main content
saučesnik

NAJMLAĐI UBICA: Dečak (10) polio dete (2) farbom po licu, uzeo metalnu šipku, a onda ga... Na sudu rekao: ŽIVOT MI SE POBOLJŠAO, pa ga OSLOBODILI!

Foto:Twitter/MouseTr1
U izjavi iz 2001, koju je dao pred komisijom za uslovno oslobađanje, Robert Tompson (36), koji je 1993. zajedno sa Džonom Venablsom ubio dvoipogodišnjeg dečaka Džejmsa Baldžera, izjavio je da mu se život "popravio" pošto je počinio zločin.

U izjavi iz 2001, koju je dao pred komisijom za uslovno oslobađanje, Robert Tompson (36), koji je 1993. zajedno sa Džonom Venablsom ubio dvoipogodišnjeg dečaka Džejmsa Baldžera, izjavio je da mu se život "popravio" pošto je počinio zločin.

Tompson i Venabls imali samo deset godina kada su oteli, mučili i ubili mališana. Oni su u mestu Butl (Engleska) iskoristili sekund majčine nepažnje i izveli dečačića za ruku iz tržnog centra. Tokom "šetnje" su se udaljili oko četiri kilometra, gurnuli dete tako da je pao na zemlju i povredilo glavu i lice. Šutirali su ga u rebra da bi ga naterali da nastavi put.

Policija izdala CRVENO UPOZORENJE: Ako primite poziv sa nepoznatog broja i čujete OVO PITANJE -NE ODGOVARAJTE

Za to vreme ih je videlo četrdesetak ljudi, koji su, doduše, primetili povrede na glavi deteta, ali su mislili da je sa starijom braćom i nisu se mešali. Tomspon i Venabls su na kraju odveli Džejmsa do železničke pruge, gde su ga polili farbom po licu. Šutirali su ga u lice u glavu, gađali ciglama i udarali metalnom šipkom, teškom deset kilograma. Da bi sve ličilo na nesrećan slučaj, postavili su ga na šine i prekrili mu lice kamenjem. Dva dana kasnije, otkriveno je njegovo beživotno telo, a patološki izveštaj je potvrdio da je smrt nastupila pre nego što je preko njega prešao voz.

- Svestan sam da sam sada bolja osoba i imam bolji život i bolje obrazovanje nego što bi to bio slučaj da nisam počinio ubistvo. Ima neke ironije u tome, ali je ona deo mog osećanja pokajanja. Želeo bih da gospodin i gospođa Baldžer i njihove porodice znaju da mi je strašno žao zbog onoga što sam uradio i da sam svestan koliko je užasno. Gospodin i gospođa Baldžer izjavljivali su za medije da je moje kajanje ciničan manevar kako bih osigurao oslobađanje. S obzirom na to, ne vidim kako bih ikada mogao da im objasnim koliko se kajem - rekao je Tompson pred komisijom 2001.

Nakon toga, progovorio je o užasnom zločinu.

- Kada pogledam unazad, veoma se kajem što nisam ništa uradio da to zaustavim. Osetio sam čudnu energiju u sebi, kao da moram da uradim nešto, osetio sam potrebu da me jure, da nešto ukradem, da zapadnem u teškoće, a Džon Venabls i Džejms Baldžer su me onemogućavali u tome. Duboko se stidim zbog onoga što sam učinio, što sam učestvovao u tako užasnom zločinu.

ZIMA SE NE ŠALI! ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK ONOGA ŠTO STIŽE I KOD NAS: Led, kiša, sneg VEĆ RAZARAJU širom Evrope! (VIDEO)

Posle toga je komisija preporučila uslovno oslobađanje Tompsona i Venablsa, koji su u to vreme imali po 18 godina i koji su tada dobili nove identitete.

Otac ubijenog dečaka Ralf Baldžer (51) izjavio je da nikada neće poverovati da iko od ove dvojice žali zbog onoga što je učinio.

- Poruka je užasna - ubij dete i imaćeš privilegije i lagodan život. Dobili su prvoklasno obrazovanje, psihologe i terapeute, dok Džejmsova porodica može samo da tuguje - rekao je za "Dejli mejl".

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd