fbpx
Skip to main content
Mari An

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NAJRUŽNIJA ŽENA SVETU KOJA JE NEKADA BILA LEPA: Obogatila se na BIZARAN način

Foto: Twitter printscreen/sakriosamime
Izgled Mari An drastično se promenio zbog akromegalije, poremećaja izazvanog telom koje proizvodi previše hormona rasta i to surovo stanje može prouzrokovati uvećanje ruku i stopala

Mari An Bevan patila je od akromegalije, poremećaja zbog kojeg je njeno telo stvorilo previše hormona rasta - nije znala da će njena medicinska nesreća na kraju pružiti vrlo unosan prihod.

PENZIONER (72) NAPASTVOVAO DEVOJKU, a kada su ga osudili uradio je nešto što ledi krv u žilama! Krvi je bilo svuda!

PENZIONER (72) NAPASTVOVAO DEVOJKU, a kada su ga osudili uradio je nešto što ledi krv u žilama! Krvi je bilo svuda!

Lagala da boluje od raka zbog besplatnog putovanja: Obrijala glavu, muž spremio sahranu, a onda je istina obelodanjena!

Lagala da boluje od raka zbog besplatnog putovanja: Obrijala glavu, muž spremio sahranu, a onda je istina obelodanjena!

ZA ZAPOSLENE U ZDRAVSTVU OBAVEZNA VAKCINACIJA: Ovo će važiti za još jednu struku u Austriji

ZA ZAPOSLENE U ZDRAVSTVU OBAVEZNA VAKCINACIJA: Ovo će važiti za još jednu struku u Austriji

Rođena u decembru 1874. godine, slika Mari An, snimljena dok je bila mlada žena, prikazuje lepu brinetu nežnih crta lica.

Bila je jedno od osmoro dece rođene u siromašnoj porodici u Plaistovu, u istočnom Londonu, ali to je nije sprečilo da sledi svoje snove da postane medicinska sestra.

U dobi od 29 godina udala se za Tomasa Bevana i par je dobio četvoro dece, ali izgled Mari An drastično se promenio zbog akromegalije, poremećaja izazvanog telom koje proizvodi previše hormona rasta i to surovo stanje može prouzrokovati uvećanje ruku i stopala.

Takođe menja oblik lica, pri čemu je lice Mari An brzo postalo veće i muževno. To je neverovatno bolno stanje, jer se kosti i tkiva brzo povećavaju.

Danas je akromegalija stanje koje se može lečiti i kontrolisati, ali u viktorijansko doba nije bilo mogućnosti sprečavanja da poremećaj preuzme i promeni nečiji izgled do neprepoznatljivosti.

Pojava Mari An izazivala je neljubazne komentare na ulici, ali bar je bila sigurna kod kuće sa svojom porodicom koja je znala da je zaista lepa iznutra, sve dok Tomas nije umro 11 godina nakon što su se venčali.

Suočavajući se sa neimaštinom, Meri En je pokušala sve da zaradi kako bi zaradila za život i zadržala krov nad glavom - ali njen izgled učinio ju je nezaposlenom.

Ali onda je videla oglas u novinama koji će joj promeniti život.

Pisalo je:

- Traži se: Najružnija žena. Garantovana dobra plata i dugo angažovanje. Pošaljite nedavnu fotografiju. 

Postavio ga je Klod Bartram, koji je bio evropski agent za američki cirkus, Barnum i Bailei.

Ovaj novinski oglas bio je njegov poslednji pokušaj da regrutuje neki novi talenat koji će se širiti i ismevati širom Velike Britanije i dalje.

Mari An je poslala nedavnu fotografiju i odmah privukla Bartramovu pažnju.

Kasnije je rekao:

- Uopšte nije bila odbojna. Imala je lice kakvo se obično može naći u džinovskoj, moćnoj, muževnoj vilici, istaknutim jagodicama, nosu i čelu, ali bila je besprijekorna, zdrava i snažna. Rekla mi je da joj se ne sviđa ideja da se izlaže, bila je sramežljiva i nije želela da bude odvojena od svoje dece. Rekao sam joj da će zarađivati 10 funti nedeljno godinu dana, putne troškove i sav novac od prodaje svojih razglednica, kako bi mogla da obezbedi obrazovanje svoje dece. Pokolebala se, ali se konačno složila.

Po dolasku se našla na naslovnici svih novina u Njujorku, koji su je najavili kao "Najružniju ženu na svetu".

Tokom naredne dve godine su je ismejavali, vređali i ponižavali - i zaradila 20.000 funti, što je danas oko 500.000 funti.

Novac je bio dovoljan da četvoro dece smesti u internat i iako su joj užasno nedostajala, redovno im je pisala, a saznanje da je njihova budućnost sigurna pomoglo joj je da se probije i pustila je da uvrede odskaču od nje.

Na kraju je postigla ono što je zacrtala - zaradila bogatstvo kojim je svojoj deci pružila bolji život. Pretpostavlja se da su uvrede vredne muke.

Vratila se u Evropu 1925. godine da učestvuje na izložbi u Parizu, ali je ostatak svog života provela na izložbi Dreamland Conei Island. Tvrdi se da je tokom poslednjih godina stekla tešku naviku pijenja i izgubila puno bogatstva zbog loših investicija. Nakon što je umrla 1933. godine u 59. godini, njena deca su joj ispunila želju da bude sahranjena u Engleskoj.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd