fbpx
Skip to main content
Pad Aviona

NALOŽENA OBDUKCIJA TELA STRADALIH PILOTA: Završen uviđaj sa mesta pada aviona u Brasini

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije
U padu aviona MiG-21 poginuli su pilot major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević

Svi dokazi koji budu prikupljeni u vezi sa padom vojnog aviona MiG-21 u Brasini prilikom kojeg su stradali major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, biće prosleđeni šabačkom tužilaštvu nadležnom za ovaj slučaj.

Uviđaj je, kako navodi Zoran Obradović, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, završen i naložena je obdukcija tela nastradalih pilota.

- Očekujemo dostavljanje svih prikupljenih dokaza i zaključaka, ne znamo kada će se to dogoditi, ali ćemo insistirati da bude što pre. Nadam se u nekom doglednom vremenu. Nalaze sa obdukcije verovatno ćemo dobiti ranije kao i neke DNK analize. Veštačenja ne zavise od nas, rade ih specijalne ustanove pri vojsci i civilnom sektoru i kada sve urade dobićemo dokaze i preduzeti dalje korake - rekao je on i dodao da će Tužilaštvo nastojati da se što pre sazna uzrok ove tragedije u kojoj su izgubljena dva života.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije da su prikupljeni svi fizički dokazi i da se sada radi na izvođenju zaključaka, koji će biti predati nadležnom tužilaštvu.

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
-1 Beograd