fbpx
Skip to main content
Sergej Šojgu

NATO PODVIO REP: Ipak MORAJU da sednu za sto sa RUSIJOM

Foto: Profimedia
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je NATO spreman za dijalog sa Rusijom o Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Međutim, Alijansa će preduzeti efikasne mere kako bi nastavila dodatno da osigurava bezbednost svojih saveznika.

Nakon Saveta Rusija-NATO generalni sekretar NATO-a je istakao da se svi saveznici slažu da je Sporazum o likvidaciji raketa bio ključan za evroatlantsku bezbednost.

PUTIN UZVRAĆA UDARAC! Rusija poslala BOMBARDERE u NATO PODRUČJE, zločinačka Alijansa u PANICI!

- Sa ruske strane istaknut je značaj Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa kao faktora održavanja evropske i globalne stabilnosti - dodaje se u saopštenju.

Jens Stoltenberg
Foto: Profimedia

Savet, koji je okupio 29 zemalja-članica i Rusiju, održan je u Briselu kako bi se razmenilo mišljenje o širokom spektru tema, uključujući situaciju u Ukrajini, navodi se u saopštenju Alijanse.

- Ambasadori su imali otvorenu razmenu mišljenja na nekoliko tema, uključujući i situaciju oko Ukrajine, pitanja vezana za vojne aktivnosti, recipročnu transparentnost i smanjenje rizika, Avganistan i hibridne izazove - ističe se u saopštenju.

Predsednik Evropske komisije Junker žali zbog odluke Austrije

Takođe se navodi da su se NATO i Rusija međusobno informisali o velikim vojnim vežbama "u duhu transparentnosti".

NATO
NATO
Foto: Profimedia/ilustracija

Zasedanje Saveta Rusija-NATO na nivou ambasadora održano je zbog namere Vašingtona da istupi iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saveznici su poslednjih dana vodili konsultacije na tu temu, pozivajući Rusiju da pokaže transparentnost, kako bi se izbegla nova trka u naoružanju.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd