Utorak 19. mar 2024.
Tramp

NE OBAZIRE SE NA OPASNOSTI: Tramp traži da ga kraljica u zlatnoj kočiji proveze Londonom

Foto: Profimedia
Već je poznato da Tramp voli sve što je zlatno

Američki predsednik Donald Tramp želi da se tokom posete Londonu provoza zlatnom kočijom kraljice Elizabete, što je zahtev koji bezbednosne službe stavlja pred izuzetno tešku operaciju.

TRAMPOVA POLITIČKA MOČVARA: Sedam GREHOVA šefa Bele kuće, koliko koštaju LAŽNA OBEĆANJA?

TRAMP PORUČIO SVETU! Nećemo ponoviti greške iz prošlosti!

Bela kuća je navodno jasno stavila do znanja da predsednik SAD očekuje tradicionalnu britansku dobrodošlicu - a to znači povorka i zlatna kočija kojom će se voziti sa kraljicom od Trafalgar skvera do Bakingemske palate.

kraljica Elizabeta
Foto: Profimedia

Da Tramp voli zlatnu boju široj javnosti je postalo poznato kada je po ulasku u Belu kuću svoj kabinet uredio u zlatnim tonovima. 

Međutim, bezbednosni zvaničnici u Londonu upozoravaju da će obezbeđivanje te zone biti teško i zahtevati daleko veću operaciju nego tokom posete bilo kojeg drugog državnika.

TRAMP OŠTRO: Rešićemo problem Koreje sa ili bez kineske pomoći!

Prema pisanju "Tajmsa" koje prenose britanski mediji, Tramp insistira na zlatnoj kočiji, uprkos tome što je njegov prethodnik izabrao manje tradicionalno vozilo.

Naime, tokom posete Londonu 2011. bivši predsednik SAD Barak Obama na sastanak sa kraljicom došao je blindiranim vozilom.

Stručnjaci kažu da to vozilo omogućuje izuzetnu zaštitu i veliku brzinu kretanja šefu Bele kuće, a da zlatna kočija koju vuku konji znači dramatično povećan faktor rizika, čak i uz neprobojno staklo.

I bez zahteva za zlatnom kočijom, londonska policija već se našla pred izazovom da osigura Trampovu bezbednost uz istovremeno održavanje protesta protiv njega.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd