Skip to main content
Grčka policija

ODRED SMRTI REDOM UBIJA ŠKALJARCE? Istražitelji došli do NOVIH SAZNANJA u vezi sa likvidacijom vođa klana

Foto: Profimedia/ilustracija
Grčkoj policiji u rasvetljavanju zločina značajan trag dali i srpski istražni organi

Grčki istražitelji došli su do podataka koji ukazuju da su angažovani za likvidaciju pripadnika škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića niko drugi do četvorica muškaraca koji su ubili vođu te kriminalne grupe Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u januaru u kafani na grčkom području Vari.

KAO DA SE SPREMAO ZA RAT: Policija u Inđiji upala u stan muškarca (27) naoružanog do zuba

KAO DA SE SPREMAO ZA RAT: Policija u Inđiji upala u stan muškarca (27) naoružanog do zuba

GLAVA O ZID, ŠAMAR I PESNICA: Izneti stravični detalji o osumnjičenom Kovačeviću za prebijanje devojke

GLAVA O ZID, ŠAMAR I PESNICA: Izneti stravični detalji o osumnjičenom Kovačeviću za prebijanje devojke

NOVI DETALJI UBISTVA U BARIČU: Opštinski funkcioner kroz terasu upao u kuću i nožem izbo ljubavnicu na smrt?

NOVI DETALJI UBISTVA U BARIČU: Opštinski funkcioner kroz terasu upao u kuću i nožem izbo ljubavnicu na smrt?

Policija je, nakon što je uspela da sastavi "slagalicu" ubistva Hadžića i Kožara krajem juna na Krfu, bila iznenađena kada je utvrdila da su dvojica mafijaša pogođena iz četiri različita oružja, što znači da su ih najmanje četiri osobe opkolile ispred automobila i ispalile vatru na parkingu iznajmljene vile u Halikounasu.

Nakon ovog nalaza policija se automatski pozvala na beleške o ubistvu Dedovića i Stamatovića koji su pripadali istoj kriminalnoj organizaciji kao i žrtve na Krfu. I u mafijaškom obračunu u januaru učestvovala su četiri naoružana egzekutora, obučeni u crno, koji su, takođe, ispalili rafal naočigled porodice žrtava.

Prema informacijama policije Igor Dedović je nakon hapšenja takozvanog balkanskokg Eskobara Jovice Vukotića u septembru 2018. u Turskoj postao apsolutni vođa škaljarskog klana.

- Svi u Evropi će kupiti naš kokain i Pirej će postati naša luka - navodno je rekao Dedović svojim saradnicima u nastojanju da prevaziđe Vukotićeva dostignuća.

Istražujući ove slučajeve, grčka policija je utvrdila da dva ubistva imaju mnogo zajedničkih elemenata, a posebno ističu činjenicu da je na Krfu u naslednike Dedovića i njegovog saradnika Stamatovića ispaljeno 30 metaka, dok su u restoranu u Vari žrtve ubijene sa 25 metaka, ispaljenih iz dva različita oružja.

Hadžićevi otisci u dva stana

Zanimljivi detalji stižu i iz laboratorija grčke policije. Hadžićevi otisci prstiju pronađeni su u dva stana koja su Dedović i Stamatović povremeno iznajmljivali u Palaju Faliru i Glifadi, velikim predgrađima Atine. Ovi podaci do kojih su došli bezbednosni istražitelji dokazuju apsolutno blizak odnos žrtava dva mafijaška obračuna u toj zemlji.

Pored toga, nekoliko dana nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, policijski odred Odeljenja za ubistva u Atini otputovao je u Beograd kako bi od srpskih kolega dobili više informacija o ubijenim pripadnicima škaljarske grupe.

Sklonište u Grčkoj sa lažnim dokumentima

Na spisku pripadnika klana, koji je grčka policija dobila iz Beograda, u prvom redu su se pojavila imena Kožara i Hadžića. U beleškama koje su pratile imena Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, navodi se da su se tragovi njihovih saradnika izgubili, te da se procenjuje da su utočište pronašli u Grčkoj, koristeći se lažnim ličnim dokumentima.

Pretpostavke su bile utemljene, ali su Kožara i Hadžića, pre grčke policije, locirali njihovi protivnici i pogubili ih.

Kožar je imao lažna dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc. Hadžić je takođe imao lažni pasoš i putovao je pod imenom Martin Pospišek.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd