fbpx
Skip to main content
devojka, plač

NEZAPAMĆEN UŽAS! Devojka (20) rodila dete očuha koji ju je SILOVAO, a sad joj preti ZATVOR (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Slučaj Imelde Kortez (20) iz siromašne porodice San Migela osvetlio je rigidne zakone o abortusu koji ugrožavaju prava građanki El Salvadora

Žrtvi silovanja koja je rodila bebu svog zlostavljača u El Salvadoru sada preti 20 godina zatvora, zbog užasnih zakona te zemlje.

Slučaj Imelde Kortez (20) iz siromašne porodice San Migela osvetlio je rigidne zakone o abortusu koji ugrožavaju prava građanki ove latinoameričke zemlje. Kortez je u zatvoru od aprila ove godine, kada se porodila nakon što je bila silovana.

Pozvala je policiju i rekla im jednu rečenicu. Posle toga se obesila, a poruka koju je ostavila sinu KIDA DUŠU

Kortez je odvedena u bolnicu nakon oblinog krvarenja. U urgentnom su posumnjali na abortus i pozvali policiju. Međutim, beba je bila sasvim dobro.

Nesrećna majka nije ni znala da je trudna - nju je zlostavljao njen očuh (70) još od kada je imala 12 godina. Iako je beba zdrava, nju su osudili na zatvor bez mogućnosti kaucije.

Ivan ima TRI ŽENE i hoće još: Kad ga naljute, uskrati im s*ks mesec dana, a evo šta one kažu (FOTO/VIDEO)

- Ovo je najekstremnija i najskandaloznija nepravda prema ženi koju sam videla. Država je više puta prekršila Imeldina prava kao žrtve; ona je duboko uznemirena i uskraćena joj je psihološka pomoć - rekla je Berta Marija Deleon, njena advokatica. 

Abortus je ilegalan u svim slučajevima u El Salvadoru, što je dovelo do brutalnih proganjanja žena.

Većina žrtava, poput Kortez, dolazi iz siromašnih regija, i većina je zapravo zbog nedostatka lekarske pomoći imalo komplikacije pri rađanju.

Vrištala da ne želi da umre! Namamio devojčicu da se vide, pa je SILOVAO I UBIO: Snimak slao prijateljima

Vlasti su prvo tvrdile da su advokati izmislili da je Kortez bila zlostavljana, sve dok DNK testom nisu definitivno potvrdili da je njen očuh zaista i otac njenog deteta, nakon čega je svima bilo jasno da govori istinu.

Suđenje Kortezovoj počinje uskoro, a do kraja nedelje će biti donešena presuda. Iako je na psihološkom ispitivanju utvrđeno da ima traume, nesrećna žena za 18 meseci u pritvoru nije dobila psihološku pomoć.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd