fbpx
Skip to main content
kolumbija

NEZAPAMĆENO NASILJE NA ULICAMA! Tokom protesta u Kolumbiji dvadesetak mrtvih i više od 800 ranjenih

Foto: Youtube Printscreen
Tokom petodnevnih protesta i nasilja u Kolumbiji poginulo je dvadesetak osoba, dok je više od 800 ranjeno!

Ministar finansija Alberto Karaskiljas podneo je ostavku nasilja koje je izbilo zbog najave reformi poreskog sistema. - Moj ostanak u vladi otežao bi brzo i uspešno postizanje konsenzusa koji je potreban za izradu novog predloga reforme, rekao je sada već bivši ministar. Ostavka Karskiljasa usledila je nakon što je predsednik Kolumbije Ivan Duke, reagujući na nezadovoljstvo građana i nasilne demonstracije, povukao plan o reformi poreskog sistema iz kongresne procedure, preneo je AP.

U izveštaju kolumbijskog ombudsmana je navedeno da je tokom protesta poginulo 18 demonstranata i jedan policajac. Ministarstvo obrane objavilo je da je u protestima ranjeno 846 osoba, od kojih 306 civila i da je tokom nemira koji su izbili 28. aprila do sada privedeno 430 osoba.

Ministar obrane Diego Molano tvrdi da su incidenti bili "unapred planirani i organizovani" i da ih "finansiraju disidentske grupe FARC, koje su odbacile mirovni sporazum iz 2016. Materijalna šteta je pričinjena na 313 prodavnica, 94 banke, 69 stanica javnog prevoza, 36 bankomata i 14 naplatnih rampi.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
20 Beograd