fbpx
Skip to main content
tanker

DRAMA U BRITANSKIM VODAMA: Otet tanker, vlasnici negiraju, vojska spremna da reaguje! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/The Independent
Danas je nastao veliki incident koji još uvek traje nakon što je otkrivena grupa "slepih" putnika skrivena u brodu za prevoz nafte dok se kretala ka Sautemptonu

Policija se trenutno bavi "bezbednosnim incidentom", koji navodno uključuje grupu od "najmanje" sedam "slepih" putnika na tankeru za prevoz nafte u blizini ostrva Vajt. Tanker plovi pod libijskom zastavom.

MINSK KLJUČA, POBESNELA RULJA KRENULA NA KUĆU LUKAŠENKA: Policija daje sve od sebe da zaštiti predsednika! (VIDEO)

MINSK KLJUČA, POBESNELA RULJA KRENULA NA KUĆU LUKAŠENKA: Policija daje sve od sebe da zaštiti predsednika! (VIDEO)

INCIDENT NA PLOVILU U ENGLESKOJ: Posada sa slepim putnicima se na vreme sakrila

INCIDENT NA PLOVILU U ENGLESKOJ: Posada sa slepim putnicima se na vreme sakrila

OSTALO JE JOŠ DESET DANA DO IZBORA: Trka za predsednika SAD i dalje u toku, ove države odlučuju ko će ući u Belu kuću (VIDEO)

OSTALO JE JOŠ DESET DANA DO IZBORA: Trka za predsednika SAD i dalje u toku, ove države odlučuju ko će ući u Belu kuću (VIDEO)

Danas oko 9 sati ujutru upućen je poziv. Članovi posade navodno su se sakrili u sigurnu sobu na brodu nazvanom "Nejv Andromeda", a početni izveštaji sugerišu da je incident zapravo otmica.

Međutim, advokati koji zastupaju vlasnike plovila, a koji su došli iz Nigerije, rekli su danas za BBC da incident "100 odsto nije otmica". Tanker za prevoz sirove nafte trenutno se nalazi južno od Bembridža.

Policija je uspostavila zonu zatvaranja u širini od pet milja. Ministar unutrašnjih poslova Priti Patel redovno je obaveštavan o incidentu, navodi "Sky News".

Međutim, dok su policija i obalna straža u akciji, portparol Ministarstva odbrane potvrdio je da nije bilo učešća vojske u akciji.

Helikopter obalske straže može se videti kako kruži iznad tankera, kao što se vidi na Finderu, dok je brod od 748 stopa napravio niz cik-cak kretanja u tom području, prenosi dispečar za pomorski saobraćaj.

Podrazumeva se da helikopter londonske policije sada kruži poprištem kako bi nadgledao incident.

Građanima se obratio i portparol policije u Hempširu.

- Svesni smo svega i suočavamo se sa tekućim incidentom na brodu koji se nalazi južno od ostrva Vajt.

- Pružićemo vam dalja obaveštenja kada budemo u mogućnosti da to učinimo - rekao je on.

Portparolka Asocijacije britanskih luka (ABP), koja upravlja lukom Sautempton, rekla je da nisu imali nikakav kontakt sa brodom i da nemaju dalje komentare.

- Trenutno pružamo pomoć policiji Hempšira u incidentu na brodu koji se nalazi nadomak ostrva Vajt. Tamo su helikopteri za potragu i spasavanje iz Li on Solent i Lida.

Incident će verovatno dovesti do slanja snaga Kraljevske mornarice i Specijalne brodske službe. "Nejv Andromeda" je izgrađena 2011. godine i teška je 42.338 tona. Poslednji put je brod bio usidren u Lagosu u Nigeriji, 6. oktobra.

Iako je brod registrovan u Libiji, podrazumeva se da je brod u grčkom vlasništvu. Planirano je da stigne u Sautempton danas u 10.30 sati.

Govoreći o incidentu za "Sky News" danas, konzervativni poslanik na ostrvu Vajt Bob Seli rekao je da će morske protivterorističke snage verovatno biti pozvane, dok će sastanak COBR-a verovatno biti održan ili je već bio održan.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd