fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

NIJE SVE U MOĆNOM RUSKOM ORUŽJU I PUTINOVOJ HARIZMI: Moskva pronašla način za još SNAŽNIJE širenje uticaja svetom!

Foto: Profimedia
Rusija jača na svim frontovima

U centralnom aparatu Ministarstva spoljnih poslova Rusije biće formirano novo odeljenje koje će se baviti strategijom "meke sile", saopšteno je u Ministarstvu. Kako se očekuje, odeljenje će se baviti koordinacijom međunarodnih veza u oblasti kulture, nauke, umetnosti, razmene studenata, obrazovanja i sporta, naveli su u Ministarstvu.

- Plan je da novo odeljenje preuzme izradu opšte politike Ruske Federacije u sferi međunarodne kulturne i humanitarne saradnje, određivanje prioriteta u ovom pravcu, pripremu međuvladinih sporazuma, kontrolu ispunjavanja međunarodnih obaveza Ruske Federacije i realizaciju programa u ovoj oblasti. Pored toga, pružaće savetodavnu i praktičnu pomoć kako strukovnim državnim institucijama, tako i nevladinim strukturama, uzimajući u obzir specifičnosti zemalja i zahteva njihovih građana - naveli su u Ministarstvu.

Na ovaj način će akcenat biti stavljen na formiranje strateške linije i koordinacije akcija u spomenutim sferama, dok su, u isto vreme, na primer, nadležnosti Rossotrudničestva usredsređena uglavnom na rešavanje praktičnih pitanja razvoja međunarodnih, kulturnih i humanitarnih veza.

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd