fbpx
Skip to main content
Salji Beriša

NJEGOVOJ DRSKOSTI NEMA KRAJA: Beriša podnosi tužbu protiv američkog državnog sekretara!

Foto: Youtube/PrintScreen/T7
Bivši predsednik Albanije Salji Beriša na vanrednoj konferenciji za medije najavio je da će podneti tužbu protiv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je juče izjavio da je Beriši i njegovoj porodici zabranjen ulazak u SAD zbog korupcije.

Beriša kaže da je ovlastio svog advokata u Francuskoj da pokrene tužbu protiv Blinkena zbog javne klevete, koju je o njemu i njegovoj porodici izneo iz njemu nepoznatih razloga i bez ikakvog upozorenja.

- Ne postoji niko u Albaniji ili na svetu ko može da kaže da jesam ili sam bio umešan u bilo kakvu koruptivnu aferu, zbog čega sam razgovarao sa svojim pravnim savetnikom u neutralnoj i uglednoj zemlji poput Francuske, da bih podneo tužbu protiv Entonija Blinkena zbog javnog klevetanja na Kaznenom sudu u Parizu - rekao je Beriša.

Na pitanje novinara da li će tužiti i pomoćnika državnog sekretara za Evropu Metjua Palmera, koji je u intervjuu za Glas Amerike naveo da je Beriša "zloupotrebio svoj položaj", bivši premijer rekao je da treba da pogleda njegovu izjavu, ali da veruje "da je visoki američki zvaničnik branio stav Stejt departmenta" i da je za sada fokus na Blinkenu.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd