fbpx
Skip to main content
Nostradamus

Nebo će se otvoriti, a polja sagoreti: Nostradamus predvideo požare u Grčkoj?! Sledi nam KRVAVI MESEC

Foto: Tanjug/AP/Thanašis-Stavrakis/vikimedia.jpg
Proročanstvo pominje seriju događaja koji bi u potpunosti trebalo da izmene planetu

Stravični požari u Grčkoj, poplave u Japanu, zemljotresi, vremenske nepogode širom sveta i Krvavi Mesec koji će se pojaviti za tri dana ponovo su zabrinuli čovečanstvo i podsetili na Nostradamusa koji je predvideo nekoliko izuzetno negativnih događaja za 2018. godinu.

Nostradamus je predvideo seriju događaja koji bi u potpunosti trebalo da izmene svet kakav poznajemo, a mnogi od njih nam se, možda, već odvijaju pred očima.

Najpoznatiji prorok video je da će se čovečanstvo suočiti sa promenama među nacijama. On predviđa i nekoliko većih prirodnih katastrofa koje će potresti planetu.

Nostradamus je, naizgled, bio svestan i klimatskih promena. Tvrdio je da će "Kraljevi opljačkati šume" i "da će se nebo otvoriti, a polja sagoreti od toplote".

Najnoviji požari u Grčkoj, u kojima je izgubljeno na desetine života, svakako odgovaraju ovoj simbolici.

Na desetine mrtvih se broje posle požara u Grčkoj. Najmanje 60 osoba izgubilo je život, a više od 170 je povređeno u vatrenoj stihiji koja je zahvatila istočnu Atinu, a među žrtvama ima žena i dece, kao i jedna šestomesečna beba. Proglašeno je vanredno stanje u istočnim i zapadnim delovima šireg područja Atine, grčki premijer Aleksis Cipras skratio posetu Bosni i Hercegovini i hitno se vratio u zemlju. 

Nema sumnje da smo neke od užasavajućih nesreća uzrokovanih neukrotivim silama prirode već videli. Poplave u Japanu, požari u Grčkoj, vremenske nepogode širom Evrope, poremećaji klime na svim meridijanima i nezapamćene oluje zabrinule su čovečanstvo.

Poznati prorok je najavljivao početak rata u 21. veku, koji će se proširiti i uključiti "sukob velikih sila". Nostradamus kaže da će nakon nemirnog perioda od 27 godina (2025. godine) opet zavladati mir, ali da će "malo ko moći da uživa u njemu".

Neka od Nostradamusovovih predviđanja koja su se obistinila do sada su: Francuska revolucija, veliki požar u Čikagu 1871. godine, otkrića Luja Pastera, jačanje moći Adolfa Hitlera u Nemačkoj 30-ih godina, sletanje na Mesec, ubistvo Kenedija, stvaranje atomske bombe, teroristički napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001.

- Veliki vatreni zemljotres će pogoditi Novi Grad. Dve velike stene će se dugo boriti; a onda će Aretuza (grčka nimfa) obojiti novu reku u crveno. Niko neće biti pošteđen - pisao je Nostradamus za pad Kula bliznakinja.

Njujork
Njujork
Foto: Profimedia

Nema sumnje da smo svedoci brojnih kataklizmičnih promena širom Zemlja, a koliko proročanstva svedoče o tome, ne možemo znati sa sigurnošću. U svakom slučaju, vreme pred nama će pokazati.

Krvavi Mesec

Pored toga, ove godine ljudi će moći da vide nesvakidašnji fenomen, Krvavi Mesec koji će se pojaviti 27. jula. To će biti najveće pomračenje meseca u 21., a Zemljin satelit poprimiće na kratko crvenu boju.

Crveni mesec
Foto: Profimedia

Prirodnu pojavu koju nazivaju Krvavi Mesec ili Supermesec neki čak smatraju lošim znakom koji nagoveštava apokalipsu. To je navelo mnogobrojne teoretičare sudnjeg dana da ponovo najavljuju smak sveta inspirisani upravo ovom pojavom, a pozivajući se na mnogobrojna proročanstva koja u sebi sadrže opise Krvavog Meseca. Brojna proročanstva govore o ovoj prirodnoj pojavi, a ona, prema verovanjima, donosi nesreću i rat.

 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
13 Beograd