fbpx
Skip to main content
Bermudski trougao

NOVI BERMUDSKI TROUGAO GUTA BRODOVE: 60 odsto svih nestanaka zabeleženo u ovoj zoni! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/MagellanTV
Misterija koja okružuje nestanak teretnih i putničkih brodova u azijskim vodama brine stručnjake

Novi Bermudski trougao se otvorio u Kini nakon što je 85 teretnih i putničkih brodova nestalo prošle godine u malom delu voda. Misterija koja okružuje nestanak teretnih i putničkih brodova u azijskim vodama brine stručnjake u regionu.

HAOS U ČEŠKOJ: Naoružan do zuba drži taoce u banci u centru grada!

Neki strahuju da će ova problematična zona postati mesto gde brodovi nestaju, često bez traga, nakon što se šest od 10 najvećih gubitaka dogodilo u blizini azijskih zemalja.

Prema izveštaju kompanije za osiguranje, vode oko južne Kine, Indokine, Indonezije i Filipina su bile mesto jedne četvrtine svih gubitaka, prenosi nemački list Velt. To je praćeno istočnim Mediteranom i Crnim morem sa 15 odsto i morima ispred Japana, Koreje i severne Kine.

Bermudski trougao
Foto: Profimedia

Stručnjaci kažu da je glavni uzrok nesreća bilo loše održavanje brodova ili preopterećenje, na primer, putničkih trajekata.

Loše vreme, naročito jaka oluja, takođe su odigrali ulogu u rasprostranjenim gubicima.

A nedostatak sigurnosnih standarda, zajedno sa nedostatkom sprovođenja pravila, su bili glavni problemi, posebno u Aziji.

U izveštaju se pokazalo da su najgore posledice bile 2016. godine, uključujući T. S. Taipei koji je pukao na dva dela pre nego što se napunio vodom kroz pukotinu na vratima broda.

Kapetan se borio sa uzburkanim morem, ali nije mogao da dostigne najbližu luku da spasi brod.

U međuvremenu, Nju Mikonos, brod od 81.000 tona, nasukao se na Madagaskaru u februaru. Potonuo je nakon 10 nedelja i to je bio gubitak najvećeg broda u protekih godinu dana. Volker Dirks, šef osiguranja brodova u Alianz, kaže: Činjenica da brodovi postaju sve veći i veći stvara veće rizike za ukrcavanje i za nas kao osiguravajuće društvo.

"Ako zatvorite RT, zatvorićemo "Bi-Bi-Si" u Rusiji" OŠTAR ODGOVOR Moskve Londonu

Kompanija za osiguranje je prijavila da je jedan od glavnih problema to da se brodske kompanje sužavaju kako bi uštedeli novac, i često regrutuju posadu sa niskim kvalifikacijama i iskustvom.

Brodske kompanije takođe pokušavaju da zadrže niske troškove proširujući intervale održavanja do najdužih dozvoljenih rokova.

BONUS VIDEO: APOKALIPTIČNE SCENE U RUSIJI: Sumnjalo se da se meteorit zakačio za vrh vulkana i srušio u reku, a onda je otkriveno da se radi o KLIZIŠTU

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
10 Beograd