Skip to main content
snajper

Ruska vojska dobija SUPERSNAJPER: Preciznost bez konkurencije u svetu (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen/The Hindu
Domet veći od 2 kilometra

Jedinice Rosgvardije će do kraja godine biti jače za garnituru novih snajperskih pušaka velikog dometa i ekstremne preciznosti "Točnost".

U planu je i razvoj specijalnog tipa izviđačko-inžinjerijske mašine "Surdinka" koja nema adekvatnog analoga u svetu. Njena opitno-razvojna faza je ograničena za kraj 2019. godine, posle čega kreće njena serijska proizvodnja i isporuka.

Svi elementi koji su vezani sa snajpersku pušku "Točnost" (sama puška, municija, sistem za nišanjenje) su usvojeni u naoružanje FSO Rusije i Rosgvardije.

Puška je razvijena na bazi sistema ORSIS T-5000. U odnosu na bazičnu verziju te puške, ruski konstruktori su napravili 210 tehničkih poboljšanja na samom oružju, od kojih su neka potpuno inovativna, tako da se sa velikom mogućnosti može reći da ovaj sistem nema konkurenciju u svetu.

Oružje će moći da dejstvuje sa 2 tipa municije, sa klasičnim i pancirnim zrnom, i to u 2 kalibra .308 Winchester i .338 Lapua Magnum. Efektivni domet ove puške se procenjuje na više od 2 kilometra.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd