fbpx
Skip to main content
Saudijska Arabija

Obaraju KRVAVE rekorde: Ove godine u Saudijskoj Arabiji POGUBLJENO 100 ljudi

Foto: Profimedia
Krvava tradicija se nastavlja

Sprovođenje smrtne kazne u Saudijskoj Arabiji dovelo je do 100 smaknuća u zemlji bogatoj naftom od početka 2017. godine, saopštila je saudijska agencija za štampu 6. oktobra. Po redu 100. pogubljenje u zemlji ove godine izvršeno je nad čovekom osuđenim za ubistvo.

Bahato, kako samo Saudijci umeju: Pogledajte čime se kralj Salman vozio po Moskvi (VIDEO)

Amerikanci u PANICI: Njihovi najveći saveznici žele rusko oružje

Saudijski kralj
Foto: Profimedia

Ta cifra je oko 10 odsto od ukupno izvršenih egzekucija od strane vlasti koja su se dogodila širom sveta tokom cele 2016. godine, prema podacima iz Centra za informacije o smrtnoj kazni.

Zločini koji su počinjeni zaslužuju smrtnu kaznu u skladu sa saudijskim tumačenjem šerijatskog zakona a ona se dobija za sledeće stvari: odbacivanje vere, oružane pljačke, ubistva, silovanja, terorizam i posedovanje droge, izveštava "The Independent".

Saudijci im stali na put: Razbijena ćelija Islamske države u prestonici Saudijske Arabije

kazna u Saudijskoj Arabiji
Foto: Profimedia/ilustracija

Četrnaest saudijskih državljana iz njene manjinske verske zajednice šiita osuđeni su na smrt zbog "zločina" povezanih sa protestima, izveštava "Human Rights Watch" 10. augusta, od kojih je najmanje jedan osuđenik bio mlađi od 18 godina u vreme "krivičnog dela".

BORBA ZA SPAS dovela ih je do partnerstva: Kako je nafta POMIRILA Rusiju i Saudijsku Arabiju?

Vešanje
Foto: Profimedia

- Egzekucije nikada nisu odgovor na zaustavljanje kriminala, posebno kada su rezultat nepravilnog pravosudnog sistema koji ignoriše navode mučenja.

Istorijska odluka: Saudijska Arabija otvara prvu vozačku školu za žene

Saudijska Arabija
Foto: Profimedia/ilustracija

2016. godine Komitet UN za prava deteta pozvao je kraljevstvo da prestane da dozvoljava izvršenje kazne nad decom mlađom od 18 godina.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd