Skip to main content
Silovanje

Očuh (70) ju je GODINAMA SILOVAO od kada je imala 12 godina: Rodila mu je dete, a sada joj preti 20 godina ZATVORA

Foto: Profimedia/ilustracija
Žrtva silovanja se suočava sa 20 godina zatvora, pod optužbom za ubistvo sa predumišljajem, pošto je rodila dete svog napadača u toaletu u El Salvadoru, a za koje je optužuju da je htela da ga se "reši" abortusom.

U slučaju koji ističe rigidnost državnog zakona o abortusu, Imelda Kortez (20) iz siromašne seoske porodice iz San Migela nalazi se u pritvoru od aprila 2017. godine, pošto je rodila dete starijeg očuha, koji ju je napastvovao.

Kortezova je odvedena u bolnicu pošto ju je majka pronašla u teškim bolovima i sa obilnim krvarenjem. Doktor iz hitne pomoći je posumnjao na abortus i pozvao je policiju. Istražitelji su pronašli bebu živu i zdravu.

POŽAR GUTA DOMOVE ZVEZDA: Stihija u Kaliforniji uništila kuće Džerarda Batlera, Majli Sajrus i Nila Janga (FOTO)

Kortezovu je zlostavljao sedamdesetogodišnji očuh, od njene dvanaeste godine. Ona je istakla da nije znala da je trudna. Beba je preživela, ali je Kortezova optužena za ubistvo sa predumišljajem, odbijena joj je kaucija i poslata je u zatvor posle nedelju dana u bolnici.

- Ovo je najekstremnija, skandalozna nepravda protiv žene koju sam ikada videla. Država je u više navrata narušila Imeldina prava kao žrtve; ona je duboko pogođena, ali je negirala psihološki nadzor – kaže Berta Maria Deleon, jedna od branioca Kortezove.

Beba
Beba
Foto: Profimedia/ilustracija

Abortus je nelegalan u svim slučajevima u El Salvadoru i potpuna zabrana dovela je do agresivnog proganjanja žena.

Kao i Kortezova, većina su siromašne, usamljene stanovnice ruralnih sredina osuđene na osnovu slabih dokaza, posle ginekoloških komplikacija kao što su pobačaj i rađanje mrtvorođenčadi.

Dok je Kortezova bila u bolnici posetio ju je očuh, preteći da će je ubiti, kao i njenu majku, braću i sestre, ukoliko ga prijavi. Drugi pacijent je čuo njihov razgovor i ispričao medicinskoj sestri, koja je pozvala policiju.

HAOS U POJASU GAZE SE NASTAVLJA: Izrael raketama razorio TV stanicu Hamasa (FOTO/VIDEO)

Na prvom mestu, tužilac je optužio Kortezovu da je izmislila zlostavljanje kako bi opravdala svoj zločin, dok DNK test ne dokaže očinstvo. Njen očuh će tek biti osuđen.

Suđenje Kortezovoj počinje danas, dok se presuda troje sudija očekuje za nedelju dana.

Psihološka procena je zapazila kognitivni i emocionalni deficit usled zlostavljanja i traume, ipak Kortezova nije dobila nikakvu psihološku podršku otkad je pritvorena pre osamnaest meseci.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd