fbpx
Skip to main content
žena zmija

Ovu devojčicu zovu ŽENA ZMIJA: Koža joj krvari na Suncu, plaši se da izađe napolje i mnogo pati (FOTO)

Foto: Profimedia
Provodi vreme učeći, slikajući i gledajući televiziju sama u kući

Tinejdžerka Vedika Gupta (13), koju su okrutno prozvali "devojčica zmija", prisiljena je da živi povučeno zbog svog stanja. Njena koža krvari kada je izložena sunčevoj svetlosti. Ova devojčica iz Indije pati od genetskog poremećaja pod nazivom ihtioza, koji ju je prikovao za njenu spavaću sobu.

- Sve što mogu je da gledam kako se moji vršnjaci igraju i uživaju u svom životu. Često se pitam zašto me Bog tako kaznio. Šta sam zgrešila da ovako patim? - kaže nesrećna devojčica.

Pročitajte i:

Nakon što je posetila nekoliko lekara koji nisu uspeli da olakšaju njenu patnju, Vedika je ostala osuđena na obične losione za telo koji sprečavaju sušenje kože. Ali, nedavno su čuli za tretman koji je izlečio jednog bolesnika pa je njena porodica odlučila da progovori javno o Vedikinoj bolesti kako bi prikupila novac za terapiju.

žena zmija
Foto: Profimedia

- Ne mogu da izađem na sunce. Svaki put kada kročim napolje dobijem opekline. Moja koža se ljušti, a ponekad i krvari - kaže Vedika.

Zato provodi vreme učeći, slikajući i gledajući televiziju sama u kući. Sunidhi (20) pati od istog poremećaja pa je takođe postala povučenam, odbija da izlazi i da se druži zbog straha šta će drugi reći kada je vide.

- Moja starija ćerka koja ima isti kožni poremećaj stalno je zatvorena u sobi. Sada je odrasla žena svesna svog izgleda i izbegava kontakt sa ljudima i izlazak pred kameru - rekla je njihova majka Madhuri Gupta (45).

Vedika Gupta
Foto: Profimedia

Nakon što konvencionalna medicina nije uspela da ih izleči, pokušali su sa homeopatijom, što je samo pogoršalo stanje.

- Postalo je tako loše da su se devojke stalno češale, a iz pukotina kože je krvarilo - rekla je njihova majka.

Sada se nadaju da će skupiti novac za lek koji je izlečio Šalini Javad, takođe iz Indije.

žena zmija
Foto: Profimedia

- Odveli su je u Španiju i tamo su je lečili. Rečeno nam je da su doktori dali formulu za lek indijskoj farmaceutskoj kompaniji i da bi on trebao biti dostupan i u Indiji. Samo želim da moje ćerke više ne pate. Kod kuće im ugađam koliko mogu, ali napolju je patnja s kojom se suočavaju, i ne mogu ništa po tom pitanju - žali se nesrećna Madhuri.

- Ako dobijem pomoć kao Šalini, moći ću da vodim dostojanstven život. Ako postoji tretman koji će stanje moje kože poboljšati i za 50 posto, moje samopouzdanje bi poraslo - kaže Vedika. Vedikin otac rekao je da je tretman jako skup i da nemaju novaca da ga sami plate.

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd