Skip to main content
Ulična umetnost u Francuskoj - grafit "Žuti prsluci" inspirisan Delakroom

Pariz KIPTI OD BESA zbog Italijana! Ambasador u Rimu MOMENTALNO POZVAN na konsultacije

Foto: Profimedia
Francuska je pozvala svog ambasadora u Italiji na konsultacije nakon što se italijanski potpredsednik Vlade Luiđi di Majo sastao sa Kristofom Šalonsonom koji je jedan od lidera "Žutih prsluka".

- Francuska i Italija imaju istu istoriju i dele istu sudbinu. One su zajedno gradile jedinstvenu Evropu i radile u ime mira. Francuska je duboko vezana za te prijateljske odnose koji se vide u svim sferama i zbližavaju naše narode. Francusko-italijansko prijateljstvo je kao nikad potrebno za rešavanje zadataka koji su pred nama u 21. veku - navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Francuske.

Tamo se navodi i da je za nekoliko meseci Francuska postala meta za ponavljanje neosnovanih napada i nečuvenih izjava.

- Tako nešto se nije desilo od kraja rata. Jedna stvar su nesuglasice o nekom povodu, a druga instrumentalizovanje odnosa u izborne svrhe - naglasili su u MIP-u Francuske.

U saopštenju se navodi da poslednji slučajevi mešanja "predstavljaju nedopustivu provokaciju" i da "narušavaju poštovanje demokratskog izbora" prijateljskog naroda.

- U vezi sa takvom situacijom, koja je bez presedana, francuske vlasti su donele odluku da povuku ambasadora Francuske u Italiji na konsultacije. Francuska poziva Italiju da radi na povratku odnosa zasnovanih na uzajamnom prijateljstvu i poštovanju - zaključili su u Ministarstvu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd