fbpx
Skip to main content
Napad u Parizu

OTKRIVEN IDENTITET KOLJAČA IZ PARIZA: Mladić (18) ispranog uma nije imao milosti prema nastavniku!

Foto: Youtube/Printscreen/Bloomberg QuickTake: Now
Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda

Osumnjičeni za napad u Parizu u kom je brutalno ubijen nastavnik najverovatnije je imigrant poreklom iz Čečenije koji ima samo 18 godina. Njegovo ime nije objavljeno, a preminuo je nakon što ga je upucala policija.

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda, preneo je Rojters. Nastavnik je identifikovan kao Samuel P.

Kada je reč o napadaču, o njemu se ne zna mnogo. Iako su pojedini mediji preneli da je možda reč o "besnom roditelju", "Daily mail" prenosi reči izvora iz istrage koji navode da napadač ima "čečensku pozadinu".

"Le Parisien" navodi da je osumnjičeni 18-godišnjak čečenskog porekla i da nije reč o Alžircu rođenom 1992. godine kako je prvobitno objavljeno. Prema nekim navodima, napadač je rođen u Moskvi, ali ruska ambasada i dalje proverava te informacije.

Policija je likvidirala napadača, a tužilac je rekao da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza.

Policija je uočila osumnjičenog napadača, jer je nosio nož na maloj udaljenosti od mesta napada i pucala je na osumnjičenog. Policijski izvor rekao je da su svedoci čuli napadača kako viče "Alahu akbar" ili "Bog je najveći". Portparol policije rekao je da se i te informacije proveravaju.

U Francuskoj je tokom proteklih nekoliko godina zabeležena serija nasilnih napada koje su izveli islamistički ekstremisti.

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd