Skip to main content
Tajland

Pećina u kojoj su bili zarobljeni dečaci krije tajnu: Tražila se ŽRTVA, LJUDSKA KRV, spasilac poginuo

Foto: Reuters
Oslobađanje dečaka pod misterioznim okolnostima

Strašna legenda oživela je ovih dana u tajlandskoj pokrajini Čiuang Rai, gde su 12 dečaka i njihov fudbalski trener više od dve nedelje bili zatočeni u podzemnoj pećini.

Na ulazu u pećinu brojni Tajlanđani ostavljali prilog u obliku nakita i namirnica i mrmljali tihe molitve. Činili su to kako bi odobrovoljili duha za kog veruju da boravi u pećini i koga su dečaci naljutili pa ih je progutao.

Tajland
Tajland
Foto: Reuters

Naime, u blizini pećine nalazi se kip mlade žene odevene u tradicionalnu tuniku, a u podnožnju njenih nogu nalaze se njoj posvećeni prilozi. To je Džao Me Non, mitska princeza čiji duh, veruju Tajlanđani, živi u pećini u kojoj su zaglavili dečaci.

Legenda kaže kako se nekad davno Džao Me zaljubila u mladog konjušara. Kako njihova ljubav nije bila dozvoljena, zajedno su pobegli, a princeza je ubrzo zatrudnela. U begu su naišli na pećinu koja im postade privremeni dom.

Jednoga jutra, kada je mladi konjušar otišao u potragu za hranom, pronašla ga je straža princezinog oca i ubila.

Čuvši kobnu vest, Džao Me je probola stomak nožem i iskrvarila u pećini. Od tog trenutka, njen duh boravi u pećinama. Njena prolivena krv pretvorila se u vodu, a njeno telo je postala planina koja okružuje pećinu i liči na uspavanu ženu.

Neki veruju kako se nakon vekovnog sna uspavana princeza probudila i zarobila dečake, pa ih nije pustila usprkos brojnim molitvama i prilozima.

Lokalni stanovnici smatraju kako je princeza želela ljudsku žrtvu i smrću jednog od spasioca pripadnika Foka Samarna Kunana je i dobila. Tajlađani veruju da je duh princeze želeo krv ratnika, kao što su oni koji su nekada ubili njenog volenog, vjeruju Tajlanđani. Njegovom krvlju, smrt mladog konjušara je osvećena, a dječaci su uspešno spaseni.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd