Skip to main content
Pravoslavna crkva

POKOLJ U PRAVOSLAVNOJ CRKVI! Džihadista vikao ALAHU AKBAR i ubio pet žena! (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Užas nakon liturgije

Džihadista IS Kalil Kalilov (22) iz lovačke puške ubio pet žena i ranio još pet osoba ispred pravoslavne crkve u gradu Kizljar u Dagestanu. Policija ubila napadača.

Džihadista Islamske države (IS) Kalil Kalilov (22) u nedelju je iz puške ubio pet žena i ranio još pet osoba ispred pravoslavne crkve u gradu Kizljaru u Republici Dagestan. Kalilov je planirao da uđe u bogomolju i masakrira još vernika, ali su ga policajci pre toga likvidirali.

Napad se desio odmah posle službe u prepunoj Crkvi Svetog Đorđa, gde su vernici proslavljali praznik Maslenica, koji se obeležava dan pred početak velikog vaskršnjeg posta. Sveštenik Pavel Lukjanov naveo je da je napadač čekao ispred bogomolje kako bi pobio vernike. 

- Čim su vernici počeli da izlaze, Kalilov je zapucao iz lovačke puške. Tom prilikom je vikao "Alahu akbar". Ubio je najmanje pet vernica i ranio još pet osoba. Cela porta je bila krvava - rekao je Lukjanov. Svedoci pokolja kažu da je u hramu zavladala panika čim su se čuli pucnji.

SNAŽAN UDARAC MILITANTIMA: Sirijske snage uništile dva KAMIONETA pobunjenika FSA

- Ljudi su polegali, vrišteći od straha. Bilo bi desetine mrtvih da je terorista uspeo da uđe u crkvu. Unutra su bile majke sa decom, brojne porodice i stari ljudi. Bog nas je pogledao - rekla je Oksana Dominova, koja je u vreme masakra bila u crkvi.

Lokalni šef istražnog komiteta Aleksander Bastrikin otkrio je da je napadač pored puške nosio i nož, na čijim je koricama bila ispisana islamistička poruka. On je dodao da su među ranjenima tri žene, policajac i pripadnik obezbeđenja crkve.

Tigrovi u ofanzivi na Istočnu Gotu dobijaju PODRŠKU: Na STOTINE plemenskih boraca juri iz Rake (VIDEO)

- Ovo je jeziv teroristički napad, a istraga će pokazati ko je organizator. Sumnjamo da je u sve upletena i supruga Kalilova, za kojom tragamo. Koliko znamo, napadač je živeo u obližnjem selu Rasvet, nedavno se radikalizovao i zakleo na vernost IS - rekao je Bastrikin.

Odmah posle napada džihadisti ISIS preuzeli su odgovornost.

- Vojnik kalifata je pobio nevernike u Rusiji - naveli su teroristi preko svoje agencije Amak.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
37 Beograd