Utorak 19. mar 2024.
policijska kola na Floridi

POKUŠAO DA UKRADE PUTNIČKI AVION! Drama na aerodromu na Floridi!

Foto: Profimedia/ilustracija
Užas!

Pilot na obuci uhapšen je i osumnjičen danas za pokušaj krađe putničkog aviona sa centralnog aerodroma na Floridi, saopštili su zvaničnici te savezne američke države.

Prema rečima portparolke međunarodnog aerodroma Orlando-Melburn na Floridi Lori Buker, udružena protivteroristička jedinica istražuje ovaj slučaj i pokušava da otkrije motive.

Kako AP prenosi, ona je istakla da je reč o 22-godišnjem mladiću i ne otkrivajući njegov identitet, kazala da se on suočava sa optužbama za zloupotrebu vize i kršenje zakona.

Bukerova je kazala da je rano jutros ovaj mladić svojim automobilom stigao do ograde aerodroma, preskočio je i ušao u avion tipa Erbas 321 koji se nalazio u hangaru.

Avio električar koji se nalazio u bifeu aviona ugledao je senku, okrenuo se i upitao muškarca ko je, tražeći mu identifikacionu karticu. On je zajedno s kolegom uspeo da ga zgrabi i da ga ukloni iz aviona i dok ga je jedan držao da ne pobegne, drugi je pozvao policiju.

Muškarac je, međutim, nekako uspeo da se izvuče i počeo da beži preko polja, ali ga je policija sustigla i uhapsila.

Nakon što je osumnjičeni uhapšen, zvaničnici su sproveli pregled piste pre ponovnog otvaranja aerodroma.

Svi zaposleni na aerodromu su, zajedno s putnicima bili su udaljeni sa tog terminala tokom incidenta zbog kojeg je pet sati trajala pometnja.

Agencija navodi da je policija pretražila vozilo osumnjičenog kako bi se uverila da se u njemu ne nalazi nikakva eksplozivna naprava, a nakon toga je vozilo uklonjeno sa aerodroma.

Portparolka aerodroma kazala je da je student koji je osumnjičen za pokušaj krađe aviona došao iz Trinidada, a da je u SAD ušao iz Kanade, kao i da je vlasnik kanadske vozačke dozvole, ali da nije još utvrđeno da li je pohađao lokalnu školu za pilote.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd