fbpx
Skip to main content
virus

PONOVO NA SNAZI RESTRIKTIVNI PROPISI: Federalna država pooštrila anti-kovid mere!

Foto: Profimedia/ilustracija
Premijer kanadske pokrajine Ontario Dag Ford vratio je restriktivne mere kojima se zatvaraju dečja igrališta i dozvoljava policiji da svakoga ko izlazi van kuće pita kojim povodom se nalazi napolju

Pandemijske mere koje je uvela najnaseljenija kanadska pokrajina su naišle na otpor kritičara, ali je policija rekla da neće nasumično zaustavljati pešake ili motoriste, dok su se medicinski eksperti žalili da se mere fokusiraju na spoljne aktivnosti, umesto na mnogo opasnije aktivnosti u zatvorenom.

"SANKCIJE NISU DOVOLJNE" Makron povlači crvene linije Moskvi, želi što pre da se čuje sa Putinom

"SANKCIJE NISU DOVOLJNE" Makron povlači crvene linije Moskvi, želi što pre da se čuje sa Putinom

"JOŠ NE RAZMIŠLJAMO O ZATVARANJU KOVID BOLNICA" Oglasio se ministar Lončar i prokomentarisao epidemiološku situaciju

"JOŠ NE RAZMIŠLJAMO O ZATVARANJU KOVID BOLNICA" Oglasio se ministar Lončar i prokomentarisao epidemiološku situaciju

CRNI KORONA BILANS U SVETU: SZO saopštila najnovije informacije!

CRNI KORONA BILANS U SVETU: SZO saopštila najnovije informacije!

Vlada pokrajinskog premijera Forda je u petak saopštila da daje policiji ovlašćenje da može da pita svakoga ko nije u kući da objasni gde ide i da kaže svoju adresu, a moguće je i pisanje kazni.

Međutim, zamenica pokrajinskog ministra pravde Silvija Džouns je rekla da policija neće više imati pravo da zaustavlja pešake i vozila i da ih pita zašto su napolju, niti da od njih zahteva podatke o adresi.

Džouns je rekla da policija može da traži od osobe dokaz ili informaciju da se poštuju restriktivne mere, ukoliko policajac posumnja da osoba učestvuje u organizovanom javnom skupu ili na socijalnom okupljanju.

Brojne policijske stanice širom Ontarija, uključujući i policiju glavnog grada Toronta, poručile su da neće nasumično zaustavljati ljude i automobile.

- Prolazimo kroz ovu užasnu kovid godinu svi zajedno. Policija neće nasumično zaustavljati vozila bez razloga tokom pandemije, a ni posle - poručio je šef policijske stanice u Haltonu.

Saopštenja od petka su ograničila okupljanja na javnim mestima za osobe iz istog domaćinstva, a zatvorena su igrališta i tereni za golf.

Koronavirus
Foto: Profimedia

Odluka je izazvala mnoštvo kritika u pokrajini, a restorani i teretane su zatvoreni, kao i školske učionice.

Svako ko može da radi od kuće, neće raditi iz kancelarije.

U subotu, Ford je povukao zatvaranje dečjih igrališta, ali je dodao da je zabrana okupljanja na otvorenom na snazi.

Ford se požalio da su parkovi prepuni, kao i igrališta, ali u petak nije ocenio da su radna mesta važna, kao što su fabrike, gde se virus širi.

- Ono što nam je potrebno su povećane restriktivne mere kako bi se smanjio kontakt u zatvorenom, podrška za radnike na ''prvoj liniji fronta'', plaćeno bolovanje, vakcinisanje u najteže pogođenim opštinama - naveo je Džo Krisi, član gradskog veća Toronta.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd