Utorak 19. mar 2024.
Jevreji, kapa

PONOVO PRETE JEVREJIMA! U Americi CVETA antisemitizam!

Foto: Profimedia
Američki predsednik Donald Tramp, izraelski zvaničnici i jevrejske grupe osudili su novi talas zastrašivanja

Antidefamaciona liga (ADL) saopštila je danas da su je FBI i njujorška policija obavestili o hapšenju osobe osumnjičene da je povezana s pretnjama bombom protiv te grupe koja se bori za jevrejska prava i drugih jevrejskih grupa u SAD. ADL je to objavila na Tviteru, a navode o hapšenju potvrdila je portparolka njujorške policije Sofija Mejson, ne preciziravši kada i gde je hapšenje izvedeno, kao ni identitet uhapšene osobe, prenosi Rojters.

KAKAV ŠAMAR HRVATSKOJ OD AMERIKE: Ovde neofašizam raste!

Jom Kipur služba
Foto: Profimedia

Centrima i školama jevrejske zajednice u SAD u pet navrata su upućene lažne pretnje bombama ove godine, što je probudilo strahove od ponovnog rasplamsavanja antisemitizma, navodi britanska agencija.

Istovremeno, njujorško Tužilaštvo saopštilo je da je danas u Misuriju uhapšen i optužen 31-godišnji Huan Tompson zbog toga što je uputio najmanje osam pretnji bombom jevrejskim centrima. Tompson je uhapšen jutros u Sent Luisu i trebalo bi da bude izveden pred sud kasnije tokom dana, navodi se u saopštenju.

LEP GEST IZRAELA: Primiće 100 ratne siročadi iz Sirije

Jevreji
Foto: Profimedia

On se tereti za uznemiravanje bivše devojke putem interneta, a optužen je i da je njeno ime koristio za pretnje bombom, precizira njujorško Tužilaštvo.

Američki predsednik Donald Tramp, izraelski zvaničnici i jevrejske grupe osudili su novi talas zastrašivanja, kao i slučajeve vandalizma na čijoj su se meti našla jevrejska groblja. Policija je prošlog vikenda saopštila da je oko 100 spomenika oskrnavljeno na jevrejskom groblju u Filadelfiji, nedelju dana nakon vandalske akcije na jevrejskom groblju u Sent Luisu.

PREDSEDNIK IZRAELA ČESTITAO TRAMPU: Pozvao ga u Jerusalim i zahvalio na DUGOGODIŠNJEM prijateljstvu!

Jevrejsko groblje
Foto: Profimedia

Neke jevrejske grupe vide vandalizam i pretnje kao znak da su antisemitske grupe ohrabrene izborom Trampa za predsednika, napominje Rojters.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd