Utorak 19. mar 2024.
Barselona

Predsednik Katalonije DEMANTUJE: U napadu u Barseloni stradalo 12, a ne 13 osoba (VIDEO)

Foto: Reuters
Karles Pudždemon potvrdio je da su dve osobe uhapšene

Predsednik Katalonije Karles Pudždemon rekao je da je u napadu u Barseloni poginulo oko 12 ljudi, 80 je povređeno, a 15 je u veoma teškom stanju.

STRAVIČNI PRIZORI U BARSELONI: Uhapšen terorista odgovoran za smrt trinaest osoba?

Takođe, potvrdio je i da su dve osobe uhapšene.

Katalonski ministar unutrašnjih poslova Žoakim Forn prethodno je rekao da je 13 osoba stradalo, a 80 povređeno u terorističkom napadu koji se dogodio u Barseloni.

On je tada dodao i da je jedna osoba uhapšena i da se "tretira kao terorista", a demantovao je navode medija da je posle napada došlo do talačke krize u jednom restoranu. Policija je potom saopštila da je uhapšena još jedna osoba, kao i da se dogodio izdvojeni incident u kom je jedno vozilo udarilo policajce. 

Islamska država potvrdila: Preuzeli odgovornost za napad u Barseloni

La Rambla, ulica sa prodavnicama koja ide kroz centar Barselone, jedna je od glavnih gradskih turističkih destinacija. Pešaci se kreću širokim trotoarom na sredini ulice, a kola idu sa obe strane. 

Za sada nepoznata osoba je belim kombijem uletela u pešačku zonu i vozila oko 600 metara, udarajući ljude koji su se našli na putu. 

Vozač i još jedna osoba su pobegli sa mesta tragedije, a potom je policija saopštila da je uhapsila jednu osobu. 

Kroz španske medije su se širile informacije da je došlo do talačke krize u jednom restoranu, kao i da su se tu našli napadači. 

Policija je sprovela protivterorističku akciju i navela da incident tretira kao teroristički napad. Pojavile su se i informacije da je jedna osoba ubijena u razmeni vatre sa policijom, kao i da je uhapšena još jedna osoba. 

Službe bezbednosti su navele da je Dris Oukabir osoba koja je iznajmila kombi kojim je izvršen napad.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd