Skip to main content
turisti se kupaju na moru

Prevrnućete se od cifre: Ukoliko mokrite na ovoj plaži u vodi, čeka vas ABNORMALNA NOVČANA KAZNA

Foto: Profimedia/ilustracija
To nije sve

Turisti bi mogli da se nađu s one strane zakona ako nisu svesni pravila koja su na snazi u nekim popularnim sredozemnim odredištima.

Ukoliko patite od bolesti, danas OBAVEZNO uradite OVO: Slavimo ČUDOTVORCA koji leči ono što ni medicina ne može

SRBI, NIJE KRAJ I NEĆE VAM SE DOPASTI! Od četvrtka ćemo se ponovo kuvati!

Mokrenje u moru je normalna stvar za većinu kupača, naročito ako u blizini nema toaleta. Ali u španskom Lepeu kazne za ovu aktivnost dostižu i do 750 evra. Kako vlasti dokazuju da je počinjen prekršaj nije baš jasno.

Na nekoliko plaža na španskom ostrvu Tenerifeu turisti ne smeju da grade kule od peska. Zakonodavci, očigledno, smatraju da to narušava izgled plaža.

U italijanskoj Ostiji, blizu Rima zabranjeno je naslanjati se na čamce usidrene uz obalu, a na plažama u Santanderu ne sme glasno da se sluša muzika. Osim toga, nisu dozvoljene bilo kakve igre loptom. U Valensiji nije dozvoljeno jesti na plažama, a vlasti traže i pokrivanje 'prevoznih sredstava' poput skejtborda, rolera i bicikala, ne zna se zašto.

U katalonskom mestu Tosa de Mar strogo je zabranjen seks na plaži, kao i organizacija momačkih večeri.

U španskom Benidormu na Kosta Blanci, gde populacija tokom leta naraste sa 70.000 ljudi na milion i po, kažnjivo je noćenje na plaži, pranje posuđa ili upotreba sapuna ili šampona u moru.

Grčka
Foto: Profimedia

Odmaralište Torox u blizini Malage na glasu je po visokim kaznama za čuvanje mesta na plaži ostavljanjem peškira, ležaljki ili suncobrana.

U grčkim gradovima s antičkim nasleđem kažnjivo je odnositi kamenje. Isto važi i za kamenje koje nema nikakve veze s antičkom Grčkom. Onaj ko bude bio uhvaćen, čekaće u policijskoj stanici sve dok ne stigne dežurni arheolog koji će presuditi da li uzeti predmet ima arheološku važnost ili ne.

Imajte na umu da se na slavnim mostovima u Veneciji ne smete da stojite u mestu. U leti ionako prenatrpanom gradu, na taj način stvarate dodatne 'čepove' i izluđujete time lokalce.

U Rimu i Firenci morate da pazite gde ćete sesti jer zakoni italijanske prestonice štite gradske fontane od vandalizma. Ako sednete na rub Fontane di Trevi, policija će vas najverovatnije samo oterati, ali ako uskočite unutra, kazna je 500 evra.

Firenca se bori drugim metodama protiv onih koji bi bilo gde seli na piknik. Popularne gradske trgove zato oko podneva polivaju vodom. Slična metoda primenjuje se na Kapriju.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd