fbpx
Skip to main content
Marihuana

Prikupljeni potpisi za REFERENDUM O KANABISU: U ovoj zemlji biće uskoro LEGALIZOVAN?

Foto: Profimedia
Zagovornici upotrebe kanabisa u Italiji saopštili su danas da su prikupili dovoljno potpisa za pokretanje referenduma o liberalizaciji njegove upotrebe, a koji bi mogao da bude održan sledeće godine.

Predlagači referenduma nastoje da legalizuju uzgoj "trave" za ličnu upotrebu i ublaže sankcije za druga krivična dela povezana sa kanabisom, pri čemu počinioci više ne bi rizikovali dobijanje zatvorskih kazni zbog prodaje malih količina droge, preneo je Rojters.

Organizatori peticije prikupili su potrebnih 500.000 potpisa za sedam dana, mnogo brže nego inače zbog zakona usvojenog u julu koji omogućava prikupljanje onlajn potpisa.

Ovo je izvanredan rezultat, ali nije iznenađujuć, saopštio je organizacioni odbor referenduma, koji se sastoji od mnoštva grupa koje zagovaraju liberalizaciju upotrebe "trave".

Brzina podrške pokazuje želju za promenom politike o kanabisu, dodaje se u saopštenju odbora.

Potpisi će sada morati da budu službeno provereni, a organizatori su pozvali ljude da nastave da dodaju svoja imena pre isteka roka krajem septembra da bi se izbegao rizik od odbijanja referenduma ako se utvrdi da su neki od potpisa nevažeći.      

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd