fbpx
Skip to main content
Devojčica

PRIZIVALA DUHOVE, pa skončala U MUKAMA: Posle smrti DEVOJČICE, u kući počele da se dešavaju JEZIVE stvari (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/1992-10-14 caso Vallecas - Telediario A3
Pokušala da vrati druga iz mrtvih

Cela zemlja je i dalje prestravljena slučajem devojčice, koja je tragično preminula 1991. godine. Ovaj slučaj nikad nije racionalno objašnjen, a predstavlja jedan od najzagonetnijih slučajeva u istoriji parapsihologije.

Sve je počelo kada je Estefanija Gutjeres Lazaro iz Španije bila tinejdžerka. Prema rečima njenih roditelja, već tada je počela da se zanima za okultno. Tako je s prijateljicama u školi pokušala da prizove dušu prijatelja koji je je poginuo u motociklističkoj nesreći. 

Čaša je neobjašnjivo počela da se puni belim dimom. U tom trenutku ušao je profesor koji je prekinuo ritual. Razbio je ploču i čašu, a Estefanija je udahnula misteriozni dim.

Sledećih šest meseci devojka je imala napade i halucinacije. Ponekad bi imala i napade besa, pričala bi muškim glasom, lajala bi na braću, a roditeljima je govorila da vidi "zle sene" pored svoje sobe noću.

Zabrinuti roditelji vodili su je više puta kod lekara, ali nijedan nije utvrdio šta joj je.

Stanje joj se pogoršalo, pa je 14. avgusta 1991. prebačena u madridsku bolnicu, gde je pala u duboku komu. Vrlo brzo je umrla, a lekari Pedro Kabeza i Gregorio Arolo opisali su njenu smrt kao "iznenadnu i sumnjivu".

Međutim, ova tragedija bila je tek početak užasa za porodicu Lazaro. U stanu u kojem su živeli počele su da se događaju neobjašnjive stvari. Tvrdili su da se vrata sama zatvaraju, električni prekidači sami uključuju i isključuju, pa i da čuju "šaputanja". Majka pokojne devojčice rekla je da je jedne noći osetila ruke na svojim rukama i nogama koje su je zatočile, pa da nije mogla da se pomakne.

U noći 27. novembra 1992. policija je primila uznemirujući poziv. Očajna porodica pozvala ih je nakon što su se slike i raspeća Isusa Hriata samo pomerali po zidovima. Po dolasku na adresu Luiz Marin 8, policajci su imali šta i da vide.

Slučaj koji je POTRESAO Vels: Tinejdžer koji je spremao NAPAD na Džastina Bibera osuđen na 11 godina

Vrata ormara sama su se otvarala i zatvarala, a drveno raspće samo se raskomadalo. Odjednom se čula eksplozija, a na mestu gde je stajao telefon ostala je crna mrlja. Sve su to činjenice zabeležene u policijskom izveštaju koje su potpisala čak četiri policajca.

Nakon te noći porodica se preselila u novi dom i više nisu imali "paranormalnih" iskustava, kao ni porodica koja se kasnije doselila u njihov stan. Ipak, ovaj slučaj ostaće zauvek pod velom misterije.

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd