Utorak 19. mar 2024.
Protest

Protesti u Beču: Više hiljada ljudi izašlo na ulice! (VIDEO,FOTO)

Foto: Twitter/ Printscreen/ MireiaFaro
Tokom dana održan je protest građana u Beču

U Beču su se danas posle podne, povodom godisišnjice vlade kancelara Sebastijana Kurca, održavali protesti, na kojima se okupilo više hiljada ljudi.

Francuska nas bombardovala, a danas Pariz iz vazduha liči na Beograd pod NATO bombama (VIDEO)

Okupljanje je krenulo na početku Marijahilferštrase, poznatoj trgovačkoj ulici, a povorka se kretala ka strogom centru austrijske metropole.

Austrijska vlada, koju čine Narodna partija (OVP) i Slobodarska stranka (FPO), 18. decembra prošle godine preuzela je dužnost. Povodom ove godišnjice, levičarske organizacije pozvale su na protest, na kojem se očekuje između 10.000 i 35.000 ljudi.

Zbog demonstracija mnoge ulice u gradu su bile zatvorene za saobraćaj, a vidljivo je bilo i veliko prisustvo policije.

Organizatori protesta istakli su da izlaze na ulice jer nisu zadovoljni kako se vlada ophodi prema radnicima, kako vodi socijalnu politiku, ali i stavu prema tražiocima azila.

- Dok mi treba da radimo kao ludi, koncerni dobijaju na poklon poreske olakšice, kao i oni najbogatiji u zemlji. Kako bi skrenuli pažnju sa te antisocijalne politike, vlada širi mržnju protiv tražilaca azila - rekao je Kete Lihtner iz saveza "Vruća jesen" uoči demonstracija.

On dodaje da za veliku većinu Austrijanaca godišnjica vlade nije razlog za slavlje, jer je njena politika samo dovela do daljeg siromašenja siromašnih i bogaćenja bogatih.

STRAŠNA NESREĆA: Srušio se ukrajinski BORBENI AVION, nastradao pilot

Inače, već nedeljama u Beču se, svakog četvrtka veče, održavaju protesti protiv vlade Sebastijana Kurca i njegovog kalicionog partnera Hajnc-Kristijana Štrahea.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd