fbpx
Skip to main content
Slovačka policija

Pušteni Italijani osumnjičeni za ubistvo novinara

Foto: Profimedia
Slovačka policija je potvrdila danas da su oni pušteni na slobodu

Slovačka policija oslobodila je sedam Italijana koji su privedeni kao osumnjičeni u ubistvu istraživačkog novinara Jana Kučijaka i njegove devojke. Njih sedmorica je uhapšena u četvrtak kada je policija izvršila racije na kuće koje su navodno povezane s članovima italijanske mafije.

Policija je potvrdila danas da su oni pušteni na slobodu ali nije dala dodatne detalje. Oslobođeni Italijani su stari između 26 i 62 godine.

Ubijeni novinar
Foto: Reuters

Tela 27-ogodišnjeg Kučijaka i njegove devojke Martine Kušnirove pronađena su s prostrelnim povredama u nedelju, 25. februara. Kučijak je radio na priči o aktivnostima italijanske mafije u Slovačkoj i njenim vezama s ljudima bliskim premijeru Robertu Ficu.

U svom poslednjem, nezavršenom tekstu opisuje aktivnosti članova kriminalne organizacije Ndrangeta na istoku Slovačke, i veze jednog od njih sa jednom saradnicom Fica, kao i drugim zvaničnicima koji su bliski premijeru.

Hiljade ljudi učestvovalo je juče u demonstracijama protiv korupcije organizovane širom Slovačke posle ubistva novinara Jana Kučijaka koji je istraživao navode o korupciji na najvišem nivou povezane s italijanskom mafijom.

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd