fbpx
Skip to main content
avion

"PUTNI MEHUR" BUDUĆNOST PUTOVANJA AVIONOM: Konačno pronađen način da se prevari korona

Foto: Profimedia/ilustracija
Hong Kong i Singapur – oba veliki poslovni i finansijski centri Azije, pretrpeli su ekonomske posledice

Turistička putovanja između Hong Konga i Singapura mogla bi se nastaviti u predstojećim nedeljama nakon što su oba grada krenula da uspostave bilateralni "putni mehur", plan koji bi omogućio putnicima da izbegnu karantin, piše CNBC.

ERDOGAN POČEO DA SE ULIZUJE JEVREJIMA: Udario brutalno na Evropu, Francusku i Makrona!

ERDOGAN POČEO DA SE ULIZUJE JEVREJIMA: Udario brutalno na Evropu, Francusku i Makrona!

POGODAK ZA DESETKU: Jermeni skidaju azerska vozila kao glinene golubove! (VIDEO)

POGODAK ZA DESETKU: Jermeni skidaju azerska vozila kao glinene golubove! (VIDEO)

NOŽ U LEĐA JERMENIJI: Izrael odlučio da otvoreno pomogne Azerima!

NOŽ U LEĐA JERMENIJI: Izrael odlučio da otvoreno pomogne Azerima!

Hong Kong i Singapur – oba veliki poslovni i finansijski centri Azije, pretrpeli su ekonomske posledice kako je pandemija korona virusa pogodila turistički i vazduhoplovni sektor. Ali, dogovor dva grada neće vratiti obim putovanja kakav je postojao pre pandemije, sa nekoliko svakodnevnih rutinskih letova.

- Koncept bilateralnog koridora, poznat kao "vazduhoplovni mehur", mora da pruži bezbednost, s jedne strane javno zdravlje, a s druge olakšati putovanja što je više moguće - izjavio je za CNBC Edvard Jau, ministar trgovine Hong Konga.

Detalji ovog plana se tek razrađuju, ali je Jau rekao da bi dva grada mogla da krenu sa po jednim letom dnevno. Na letu bi bili samo putnici koji putuju u okviru “mehura” između Hong Konga i Singapura, a neće biti uključeni oni koji su u tranziciji kroz bilo koji od ta dva grada.

Jau je naveo glavne crte "putnog mehura", koje uključuju obavezan negativan test na koronu pre puta. Takođe, Hong Kong će možda zahtevati od putnika da obave drugi test po dolasku u grad, putnici neće morati da borave u karantinu i neće se kontrolisati njihovo kretanje, a vlasti iz oba grada će prilagoditi – ili čak suspendovati – broj takvih letova prema sporazumu zasnovanom na situaciji oko korone.

Prošle godine je Hong Kong zabeležio više od 453.000 posetilaca iz Singapura, dok je Singapur primio 489.000 putnika iz Hong Konga, prema zvaničnoj gradskoj statistici.

Osim Singapura, kako je rekao Jau, Hong Kong pregovara i sa Makaom i kopnenom Kinom o povratku putovanja.

Prema podacima Worldofmeters.info, u Hong Kongu je od početka pandemije zabeleženo 5.285 obolelih i 105 smrtnih slučajeva, po čemu je 128. na listi zemalja sa najviše zaraženih. Singapur je 62. na listi, sa 57.951 obolelih. Od početka pandemije Singapur je imao 28 smrtnih slučajeva.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd