Skip to main content
Edi Rama

Rama izjavom zapalio ceo Balkan! OTKRIO ALBANSKI PLAN A! Prisvaja lažnu državu Kosovo i traži deo Grčke?!

Foto: Profimedia
Albanski premijer Edi Rama rekao je u intervjuu za televiziju "Vižn plus" da je ideja o "korekciji granice" lažne države Kosova i Srbije jedno od mogućih rešenja kosovskog problema, a samo Kosovo je nazvao "delom Albanije"!

- O čemu govorimo danas sa Grčkom? O granici. O čemu su razgovarali Kosovo i Crna Gora i šta se sve dogodilo? O granici. Zašto se ne bi razgovaralo o granici između Kosova i Srbije? Razgovaraćemo i o njima jer je reč o procesu demarkacije - rekao je Rama pritom stavljajući Grčku u istu poziciju kao i zemlje Zapadnog Balkana koje imaju otvorena granična pitanja.

Grčki portal "Prototema" prenosi da je albanski premijer osudio sve one koji se protive ideji o "korekciji kosovskih granica" nazivajući Kosovo delom Albanije.

SMRTNA KAZNA ZA SRBIJU?! Skrivena fusnota u platformi Prištine: Haradinaj traži PENZIJU! DVE MILIJARDE EVRA za zločince OVK

SMRTNA KAZNA ZA SRBIJU?! Skrivena fusnota u platformi Prištine: Haradinaj traži PENZIJU! DVE MILIJARDE EVRA za zločince OVK

- Za mene je Kosovo deo Albanije. Ostalo su pitanja Ramuša Haradinaja - istakao je Rama reagujući na nedavnu izjavu premijera lažne države da se Tirana meša u unutrašnje poslove Prištine.

Ramine izjave pretnja bezbednosti

Funkcioner opozicione Nove demokratije Jorgos Kumucakos je istakao da Ramine tvrdnje ugrožavaju bezbednost.

- Tvrdnje da pregovara o graničnom sporu sa Grčkom, što je zapravo deo projekta šire korekcije granica na Zapadnom Balkanu, predstavljaju ozbiljnu pretnju za stabilnost i bezbednost regiona - istakao je Kumucakos.

On zahteva od Vlade Grčke da odgovori da li je uključena u razgovore sa albanskim zvaničnicima o prekrajanju granice.

Rama je još jednom ponovio da je krajnji cilj ujedinjenje Kosova sa Albanijom nazivajući to "planom A" i naglasio da dva kosovska člana u njegovoj vladi imaju za cilj da prenesu tu poruku.

- Unija između Albanije i Kosova nije "plan B" već "plan A" i ja ne zamišljam tu uniju u 21. veku kao folklorni čin - rekao je Rama.

Grčka "Prototema" naglašava da to znači da "ujedinjenje" ne bi bilo samo kulturno ili jezičko nego suštinsko i političko.

Portal ocenjuje i da te izjave albanskog premijera mogu dovesti do nepoznatih posledica za ceo region Balkana s obzirom na to da će etnička grčka manjina koja živi u severnom Epiru (u južnom delu Albanije) definitivno tražiti rešenje za svoje pitanje poput predloga za Kosovo.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd