fbpx
Skip to main content
Donald Tramp

"REŠITE IH SE, SVIH NJIH!" Tramp se sveti Republikancima koji su ga izdali

Foto: Profimedia
Bivši američki predsednik nije zaboravio

Tramp je naložio da tri najveća fonda za prikupljanje sredstava za Republikansku partiju prestanu da koriste njegovo ime u mejlovima, na brendovima i robi u besu zbog republikanaca koji su glasali za njegov opoziv.

Mozzart nudi najveće kvote na svetu: RB Lajpcig 1,80, Bešiktaš 1,45, Barselona 1,60!

Mozzart nudi najveće kvote na svetu: RB Lajpcig 1,80, Bešiktaš 1,45, Barselona 1,60!

HOLANĐANI UPRLI PRSTOM, PRONAŠLI SU KRIVCE: Špijuni iz dve moćne države stoje iza napada na Emu?

HOLANĐANI UPRLI PRSTOM, PRONAŠLI SU KRIVCE: Špijuni iz dve moćne države stoje iza napada na Emu?

AFERA TRESE STRANKU ANGELE MERKEL: Poslanici demohrišćana na udaru javnosti, učinili neoprostivo

AFERA TRESE STRANKU ANGELE MERKEL: Poslanici demohrišćana na udaru javnosti, učinili neoprostivo

Trampovi advokati poslali su u petak pisma o prekidu takvog odnosa Republikanskom nacionalnom komitetu, Nacionalnom republikanskom kongresnom komitetu i Nacionalnom republikanskom senatskom komitetu, rekao je Trampov savetnik za "Politico".

- Predsednik Tramp ostaje posvećen Republikanskoj stranci i bira konzervativce iz "Prvo Amerika", ali to nikome, prijatelju ili neprijatelju, ne daje za pravo da koristi njegovu ličnost bez izričitog odobrenja - rekao je savetnik.

Slede izveštaji da je Tramp besan jer se njegovo ime koristi za prikupljanje sredstava za podršku republikancima koji su prošlog meseca glasali za opoziv.

U petak je RNC poslao dva imejla tražeći od pristalica da doniraju sredstva kao način da svoje ime dodaju na zahvalnicu za Trampa. Krovna grupa podržava republikanske kandidate širom zemlje.

Tramp je podstakao strah od izbijanja "građanskog rata" unutar GOP-a (Grand Old Party, drugo ime za Republikansku stranku) nakon što se zakleo da će se osvetiti 17 republikanaca iz Kongresa koji su glasali za opoziv ili osudu zbog optužbe za podsticanje pobune.

Tramp ih je sve pozvao po imenu tokom svog nedeljnog nastupa na Konzervativnoj konferenciji za političku akciju, govoreći prisutnima: "Rešite ih se, svih njih!"

Donald Tramp
Donald Tramp
Foto: Reuters

"Politico Playbook" izvestio je u petak da je šef republikanske manjine Gornjeg doma Kevin Mekarti izričito zatražio od Trampa da ne ide na deset republikanaca iz parlamenta koji su glasali za njegov drugi opoziv u januaru.

Pretnja bivšeg predsednika verovatno će dovesti do niza sučeljavanja unutar stranke i mogla bi koštati Mekartija šanse da ponovo preuzme Dom.

U četvrtak je Tramp signalizirao da će nastaviti sa takozvanim građanskim ratom unutar GOP-a. Tramp je optužio Mekonela zbog dva elektora u Džordžiji koja su Republikance koštala većine u Senatu.

Kevin Mekarti
Kevin Mekarti
Foto: Profimedia

Dvojica aktuelnih republikanskih kandidata, senator Keli Lofler i Dejvid Perdu, izgubili su trku u drugom krugu 5. januara dok je Tramp napadao državne zvaničnike Džordžije i slao zbunjujuću poruku potencijalnim glasačima GOP-a o tome da li će se njihovi glasovi zaista računati.

Mnogi stratezi GOP-a krivili su gubitke zbog Trampovog odbijanja da prizna predsedničke izbore. Mekonel je dao Trampu prostor da iznese svoje izborne pritužbe uoči drugog kruga izbora.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd