fbpx
Skip to main content
beba

TRAGIČNA SMRT BEBE od 39 dana! Dečaka roditelji tresli i udarali, naneli mu 71 prelom rebara

Foto: Twitter printscreen/sakriosamime
Sud je čuo da oboje optuženih negiraju nanošenje smrtnih povreda, a tužilaštvo je tvrdilo da je otac odgovoran

Šon Klark je imao samo 39 dana kada su ga u januaru 2018. pronašli mrtvog u svom krevetiću u očevom domu u blizini Bristola.

MUŠKARAC U PREVOZU NAPAO KONDUKTERA, PA ZATIM I POLICAJCA: Jedna osoba je u bolnici zbog lakših povreda

MUŠKARAC U PREVOZU NAPAO KONDUKTERA, PA ZATIM I POLICAJCA: Jedna osoba je u bolnici zbog lakših povreda

EVROPSKA UNIJA APELUJE NA GRAĐANE: Zaraza ne jenjava, novi sojevi cirkulišu!

EVROPSKA UNIJA APELUJE NA GRAĐANE: Zaraza ne jenjava, novi sojevi cirkulišu!

PRONAŠLI JE U LOKVI KRVI: Beba satima ležala pored MRTVE MAJKE, komšije čule jezive vriske

PRONAŠLI JE U LOKVI KRVI: Beba satima ležala pored MRTVE MAJKE, komšije čule jezive vriske

Gradski sud čuo je da su ga tokom svog kratkog života najmanje tri puta napali, pretrpevši prelome rebara i povrede glave, bilo od roditelja Džejmsa Klarka (31) ili Helen Džeremi (27).

Šon je navodno 11. januara uveče pretrpeo ozbiljne povrede rebara, a potom je tri dana kasnije bio žrtva fatalnog napada.

Tužioci tvrde da većina dokaza ukazuje na to da je odgovoran Šonov otac.

Džejn Osborn KC, tužilac, rekla je poroti:

- Dokazi ukazuju na to da je ranije bilo drugog događaja koji nije bio fatalan i dogodio se 48 sati pre njegove smrti. Znamo zbog preloma rebara da su najmanje tri odvojena slučaja naneta šteta ovom malom detetu. Te povrede je, kako kaže tužilaštvo, mogao da nanese samo jedan ili oba od optuženih.

Majka je svojim telefonom pretraživala na Guglu u bebe koje iskašljavaju krv, što je tužilaštvo smatralo "prvim znakom da nešto nije bilo u redu".

Takođe je poslala majci tekstualne poruke ukazujući na zabrinutost za dobrobit njenog sina, rekavši da je puno plakao, posebno kada su ga pokupili i tokom hranjenja.

U nedelju ujutro majka se probudila i otkrila beživotno telo svog sina i alarmirane su hitne službe.

Gospođica Osborne rekla je poroti:

- Kada je kasnije pregledano telo Šona Klarka, utvrđeno je da je tokom svog vrlo kratkog života zadobio 71 prelom rebara. Svi ti prelomi nisu naneti istom prilikom već u najmanje tri odvojena slučaja. Takođe je utvrđeno da ima povrede koje su u skladu sa onim što vrlo sugeriše da je snažno protresen neposredno pre smrti i bar još jednom prilikom. Kombinacija te dve teške povrede navedene su kao uzroci njegove smrti.

Sud je čuo da oboje optuženih negiraju nanošenje smrtnih povreda, a tužilaštvo je tvrdilo da je otac odgovoran.

Tužilac je dodao:

- Veoma je značajno da je za vreme dok je Šon bio u kući svog oca i da je tad pretrpeo dva nenamerna događaja koja su uključivala vrlo sličan, ako ne i identičan mehanizam, fatalni događaj u nedelju i onaj smrtonosni koji se verovatno dogodio u četvrtak uveče, poklapajući se sa pretragom Google-a o bebi koja iskašljava krv. Može se izvući logičan i razuman zaključak da je Džejms Klark bio počinilac fatalnog događaja, a zbog gotovo identične kombinacije povreda rebara i povreda glave, on je i počinilac ranijeg događaja u četvrtak uveče.

Suđenje se nastavlja.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd