fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

RUSI PRAVE SUPER-VOJNIKE! Spremaju GENETIČKE PASOŠE, evo šta to znači ZA ODBRANU VELIKE ZEMLJE

Foto: Profimedia/ilustracija
To je nagovestio Aleksandar Sergejev, predsednik Ruske akademije nauka.

Rusija planira da napravi "genetičke pasoše" za pripadnike ruske armije. Ovo je pre izvesnog vremena nagovestio Aleksandar Sergejev, predsednik Ruske akademije nauka. Ključni element celokupnog ovog projekta će biti Vojno-medicinska akademija, koja se već uveliko bavi relevantnim istraživanjima iz oblasti medicine, prenosi portal Bog Rata.

Pred otvaranje Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu (SPIEF), Sergejev je naglasio da je "najvažniji i najinteresantniji projekat koji razmatraju predstavnici Ruske akademije nauka i Vojnomedicinske akademije izrada tzv. genetičkih pasoša za pripadnike ruske vojske."

CRONWELL PLATAMON I SERMILLIA EKSKLUZIVNO U TRAVELLAND-U

CRONWELL PLATAMON I SERMILLIA EKSKLUZIVNO U TRAVELLAND-U

RUSIJA UPOZORAVA: Amerika namerno izaziva RAT na Bliskom istoku!

RUSIJA UPOZORAVA: Amerika namerno izaziva RAT na Bliskom istoku!

DEBAKL NATO VEŽBE NADOMAK SRBIJE: Vojnik poginuo jer mu se nije otvorio padobran! Ima i povređenih!

DEBAKL NATO VEŽBE NADOMAK SRBIJE: Vojnik poginuo jer mu se nije otvorio padobran! Ima i povređenih!

Radi se o izuzetno važnom projektu od fundamentalnog značaja, koji će imati svoje brojne pozitivne posledice u perspektivi. U suštini, njegov osnovni zadatak je naučna identifikacija genetski urođenih predispozicija za određene vojne specijalnosti. Dakle, sama njegova primena će biti indikovana u procesu selekcije vojnog osoblja i njegovog usmeravanja za specifične pozive unutar vojske, koji u potpunosti odgovaraju individualnoj genetici.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u martu ove godine potpisao ukaz koji propisuje osnove državne politike iz oblasti "hemijske i biološke bezbednosti za period do 2025. godine". U ovom dokumenti se spominje i koncept uvođenja genetskih pasoša za sve građane Rusije.

ruska vojska
Foto: Profimedia/ilustracija

Kako je saopštio internet portal TASS, ovaj projekat predstavlja izuzetno važan deo sistema državne uprave u sferi nacionalne bezbednosti Ruske Federacije. On predstavlja set mera usmerenih na zaštitu stanovništva i životne sredine od negativnih efekata koji mogu izazvati opasni hemijski i biološki faktori, sprečavanje hemijskih i bioloških pretnji, stvaranje i razvoj sistema monitoringa za hemijske i biološke rizike, kao i za međudržavnu i međunarodnu saradnju iz oblasti hemijske i biloške zaštite.

Konkretno, što se tiče vojske "projekat ne podrazumeva samo procenu fiziološkog stanja, već i anticipaciju ljudskog ponašanja u izrazito stresnim, kritičnim situacijama", rekao je Sergejev za ruske medije.

UJEDINJENJE NACIJE VEĆ ZNAJU: Amerika priprema bombardovanje Irana!

UJEDINJENJE NACIJE VEĆ ZNAJU: Amerika priprema bombardovanje Irana!

KAD PRIĐE SUHOJ, NEMA ŠALE! Pogledajte kako je ruski lovac presreo američkog bombardera kod svojih granica (VIDEO)

KAD PRIĐE SUHOJ, NEMA ŠALE! Pogledajte kako je ruski lovac presreo američkog bombardera kod svojih granica (VIDEO)

EGZODUS IZ AMERIKE: Tramp naredne nedelje proteruje milione ljudi!

EGZODUS IZ AMERIKE: Tramp naredne nedelje proteruje milione ljudi!

Vojni genetički pasoš će sadržati informacije koje će predvideti "otpornost konkretnog vojnika na različite stresne situacije, zatim njegovu sposobnost da u kritičnim uslovima visokog stresa zadrži funkcionalnost fizičkih i mentalnih operacija i tako dalje", rekao je u svom intervjuu Sergejev. On je takođe dodato da će vojna medicina biti glavni nocilac ovog projekta, i da su u pripremi za njegovu realizaciju stečena dragocena iskustva i ostvareni ozbiljni naučni prodori u ovoj oblasti.

- Ovde se govori o tome da ćemo na genetičkom polju znati, ko je na primer više sposobniji da radi u vojnoj floti, a ko u tenkovskim ili padobranskim jedinicama - ističe Sergejev.

U intervjuu za internet portal RIA Novosti, Sergejev je ponovio da će ovaj projekat imati ključnu funkciju prilikom odabira formacijske potrebe za konkretnim vojnikom. Da li će on biti pešadinac ili artiljerac ili tenkista, na to pitanje će odgovoriti njegova genetika. Uostalom, ratovi postmoderne će uveliko biti sukobi u kojima će ključnu ulogu imati tehnički visokoosposobljen vojni kadar. Ovi ratovi će se voditi u potpuno drugačijim uslovima od onih koji su nam do sada bili poznati.

Sirija
Foto: Profimedia/ilustracija

Prema rečima Sergejeva „ranije je pojava stresa bila vezana za artiljerijsku pripremu neprijatelja, koja je između ostalog imala zadatak i da vas psihički slomi, da vam ne dozvoli da izađete iz rova“. Danas, u uslovima kiber-rata okidači stresa su sasvim drugačiji“, a ovde takođe postoji „adekvatan plan naše aktivnosti na ovom pravcu“.

- Čvrstog sam uverenja da je u ovom času tehnološko zaostajanje glavna pretnja našoj nacionalnoj bezbednosti - rekao je Sergejev u intervjuu novinskoj agenciji TASS, i dodao:

- Jer svet se veoma brzo kreće kada je u pitanju naučni i tehnološki napredak.

Da li ste za ukidanje testa za malu maturu?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
21 Beograd