Utorak 19. mar 2024.
Vladimir Putin

Rusija na nogama: Putin se sprema za rat sa NATO

Foto: SD/ilustracija
Šef Kremlja želi da svi budu na gotovs

Ruski predsednik Vladimir Putin priprema zemlju za mogući rat protiv NATO. On je svim ruskim kompanijama, bez obzira na to da li su u državnom ili privatnom vlasništvu, naredio da se spreme za brz prelazak na proizvodnju ratne opreme.

Putin je u sredu na konferenciji sa visokim zvaničnicima ministarstva odbrane i top-menadžerima kompanije vojne industrije naveo da svi treba da budu u mogućnosti da se brzo preorijentišu na ratne operacije.

Vladimir Putin
Foto: SD/ilustracija

- Mogućnost jedne ekonomije je da rapidno poveća produkciju vojnih proizvoda i usluga kad je to potrebno jeste jedan od najvažnijih uslova za nacionalnu bezbednost. Sve strateške firme i velike kompanije moraju za to biti spremne – naglasio je Putin.

On je dodao da je tokom 2015. i 2016. o tome već razgovarao s vojnim zvaničnicima, a sada traži od njih i menadžera kompanija da mu podnesu izveštaj o tome s kojim problemima su se sreli tokom prethodne godine, a šta je bilo na zadovoljavajućem nivou.

Po svaku cenu hoće da ZAUSTAVE Putina i jačanje Rusije: Gugl objavio RAT Sputnjiku i RT-u!

Nove naredbe došle su samo dan nakon što je Putin zahtevao da se ubrza vojno tehnološki razvoj kako bi Rusija mogla da parira Zapadu.

- Naša pešadija i mornarica moraju imati najbolju opremu, bolju od svih stranih armija. Ako hoćemo da pobedimo, moramo biti bolji – istakao je Putin.

Vladimir Putin
Foto: Profimedia/SD ilustracija

Takođe, on je tražio izveštaje i rezultate vojnih vežbi “Zapad 2017“, za koje se ispostavilo da su veoma uspešne. U pitanju su vežbe održane zajedno sa vojskom Belorusije u septembru.

Putin hoće NAJMOĆNIJU ARMIJU na svetu: Ruska vojska MORA biti BOLJA od svih ostalih

- Oko 13.000 vojnika je učestvovalo u vežbama, kao i 70 letelica, 680 oklopnih vozila, uključujući 250 tenkova, 200 komada artiljerije i 10 brodova. Svi su pokazali zavidnu spremnost – izvestili su Putina zvaničnici ministarstva odbrane.

Analitičari kažu da nove Putinove naredbe ne znače da će Rusija napasti NATO, već sasvim suprotno, da Moskva mora biti spremna u slučaju napada.

Vladimir Putin na Krimu

- NATO pakt je skoro opkolio Rusiju. Proširio se opasno blizu ruske zapadne granice. Dopremili su vojnu opremu i vojnike, koji samo čekaju znak za napad. U takvoj situaciji Putin mora da uradi sve što može kako bi vojsku i čitav narod stavio u stanje pripravnosti – objašnjavaju analitičari.

Putin doneo neočekivanu odluku, a to je trenutno NAJGORA VEST za NATO

Osim toga, prema njihovim rečima, sa Zapada se stalno čuju pretnje Rusiji.

- Zapadni i NATO zvaničnici stalno ponavljaju da rade sve što je u njihovoj moći kako bi neutralisali rusku pretnju. Međutim, svakim svojim potezom pokazuju da su oni ti koji imaju neprijateljski stav prema Rusiji, a ne obrnuto – zaključuju stručnjaci.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd