fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

RUSKA VAKCINA OSVOJILA PLANETU: Još jedna zemlja odobrila upotrebu "Sputnjik Ve" cepiva

Foto: Profimedia/ilustracija
Honduras je 36. zemlja koja je odobrila vakcinu "Sputnjik Ve"

Honduras je registrovao rusku vakcinu protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V) po ubrzanoj proceduri, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

OTROVNI PAUKOVI NAPALI BIBLIOTEKU: Studenti u panici, univerzitet hitno reagovao

OTROVNI PAUKOVI NAPALI BIBLIOTEKU: Studenti u panici, univerzitet hitno reagovao

AMERIKA OSTAJE BEZ VIŠEDECENIJSKOG SAVEZNIKA: Situacija se zaoštrila, predsednik besan kao ris

AMERIKA OSTAJE BEZ VIŠEDECENIJSKOG SAVEZNIKA: Situacija se zaoštrila, predsednik besan kao ris

USKORO STIŽE I LEK PROTIV KORONA VIRUSA? EMA procenjuje novi južnokorejski medikament

USKORO STIŽE I LEK PROTIV KORONA VIRUSA? EMA procenjuje novi južnokorejski medikament

- Ruski fond za direktne investicije objavljuje da je rusku vakcinu protiv virusa korona ‘Sputnjik Ve’ registrovala Zdravstvena regulatorna agencija Republike Honduras. Registracija vakcine izvršena je po ubrzanoj proceduri - ističe se u saopštenju Fonda.

​- "Sputnjik Ve" je vakcina za čitavo čovečanstvo i njegovo odobrenje u 36 zemalja naglašava njen važan doprinos globalnoj borbi protiv pandemije. Honduras se pridružio nizu latinoameričkih država koje su odobrile upotrebu ‘Sputnjika Ve’ i mi smo spremni da podržimo partnere u zaštiti stanovništva jednom od najboljih vakcina na svetu - izjavio je direktor Fonda Kiril Dmitrijev.

Honduras je 36. zemlja koja je odobrila vakcinu "Sputnjik Ve". Preparat je jedan od tri svetske vakcine protiv virusa korona po broju odobrenja državnih regulatora.

Vakcina "Sputnjik Ve" koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora.

Naučni časopis "Lanset" objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve", u kojima se potvrđuje da "Sputnjik Ve" bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd