fbpx
Skip to main content
silovatelj

MONSTRUM U UNIFORMI: Vojnik silovao ženu kolege, a napao i rođenu ćerku, istragom otkriveni jezivi detalji!

Foto: US Army/Shutterstock/Ilustracija
Neuspeh u krivičnom gonjenju seksualnih prestupnika više predstavlja pravilo nego izuzetak u američkim vojnim službama

Rendal Hjudžes, pripadnik američke vojske, koji je optužen za nekoliko silovanja, osuđen je na 13 godina zatvora. Među njegovim žrtvama bila je i njegova ćerka, ali i supruga jednog kolege.

OTKRIVENO KO STOJI IZA SVIH TEORIJA ZAVERE: Q je američki obaveštajac koji godinama obmanjuje svet! (FOTO/VIDEO)

OTKRIVENO KO STOJI IZA SVIH TEORIJA ZAVERE: Q je američki obaveštajac koji godinama obmanjuje svet! (FOTO/VIDEO)

KINESKI AVIONI LETE KA TAJVANU: Napeta situacija u trenutku kada stiže specijalna američka delegacija

KINESKI AVIONI LETE KA TAJVANU: Napeta situacija u trenutku kada stiže specijalna američka delegacija

JEO JE ŽIVE ŽIVOTINJE I MRTVE LJUDE! Odvratan i potpuno istinit slučaj čoveka koji je bio večno gladan

JEO JE ŽIVE ŽIVOTINJE I MRTVE LJUDE! Odvratan i potpuno istinit slučaj čoveka koji je bio večno gladan

Tokom 2017. godine Lea Ramirez obratila se Vojnoj komandi za krivična dela i optužila Hjudžesa da ju je silovao tokom Super Boul žurke u njenom domu u Fort Blisu u Teksasu, piše Armi Tajms. Nakon što je Ramirez smestila svog pripitog supruga u krevet i kada su svi otišli sa zabave, njegov šef pitao je Leu da imaju odnose. Kada ga je ona odbila, on ju je počupao za kosu i silovao.

- Sačekala sam jutro i otišla u bolnicu na pregled, istražitelji su u roku od 48 sati došli u moj dom po dokaze, tako da sam cela dva dana živela u mestu zločina. Istražnim organima je trebalo tri godine da učine nešto protiv njega - kazala je Ramirez.

Vojni istražitelji utvrdili su nakon jednogodišnje istrage da su navodi žene bili verodostojni - ali njen advokat joj je kasnije javio da napadač neće biti procesuiran. Umesto toga, samo je dobio ukor u svom vojnom dosijeu.

- Rečeno mi je da istražitelji imaju dovoljno dokaza da poveruju da se to dogodilo, a grad Fort Blis još uvek nije učinio ništa. Upravo su mi javili da je komanda rekla da je tako, kako je - kaže ona.

Nekoliko meseci nakon napada na Ramirez, Hjudžes je silovao svoju tadašnju devojku, piše u sudskim dokumentima. Među žrtvama je i njegova ćerka, koja ga je optužila da ju je silovao nakon što se preselio u Nju Džersi gde su agenti pokrenuli istragu nakon što su u njegovim dosijeima videli ukor. Ovog puta, istraga je obuhvatila krivične prijave pet žrtava, a zločini su počinjeni u razmaku od 10 godina. Hjudžes se u međuvremenu nagodio sa sudom o priznanju krivice.

Priznao je krivicu po dve tačke silovanja, dve tačke seksualnog nasilja, jednoj tački seksualnog zlostavljanja deteta, jednoj tački napada deteta, jednoj tački nepristojnog dobacivanja i jednoj preljubi. Navodi o silovanju protiv Hjudžesa datiraju još iz 2006. godine, mada tada nije prijavljen taj slučaj. Vojni istražitelji rekli su da je on silovao svoju tadašnju suprugu u Fort Karsonu u Koloradu, ali je optužba odbačena kao deo sporazuma o priznanju krivice.

Sporazumom su takođe izbegnute optužbe da je tadašnjoj devojci rekao da ne razgovara sa agentima koji istražuju Ramirezin slučaj. Takođe su odbačene optužbe da je bivšu ženu posekao slomljenom staklenom bocom.

Fort Karson
Fort Karson
Foto: Wikipedia

Prema izveštaju iz marta 2020. Hjudžes je silovao svoju ćerku nakon što joj je dao lekove za spavanje. Nije priznao tu optužbu u sporazumu o priznanju krivice, ali je priznao seksualno zlostavljanje i napad na dete. Njena majka nije imala pojma šta se dešava.

- Nikad nisam imala predstavu da je radio nešto slično, očigledno je da je to učinio da izgleda kao usamljeni samohrani otac. Nisam znala da se protiv njega vodi istraga, a vlasti Fort Blisa su mu dozvolile da preseli dete - imala je 14 godina - kazala je devojčicina majka.

Njegova sada već 17-godišnja ćerka izjavila je da je i pored pritiska koji je imala da povuče optužbu i izjasni se da nije uznemiravana, ipak osećala potrebu da kaže šta se desilo da bi zaštitila druge.

- Ne stidim se onoga što mi je učinio, želim da ljudi znaju da sam maloletna i da znaju da sam mu ćerka - rekla je u svojoj izjavi Lesli Medsen.

Ona je u svojoj ispovesti rekla da joj je sve ovo jako teško palo.

- Teško mi je da govorim, jer osoba o kojoj pričam nije neko o kome bih imala lepe stvari da kažem. Dobila sam ovu priliku da izrazim svoja osećanja i tugu. Ovo je izjava žrtve, ali nije samo to. Ovo je moj govor podrške, veliko finale i moje zbogom. Želim da se Rendal seća mojih reči i razume ih, ako je sposoban za to. U početku nisam želela da dođem ovde. Bila sam prestravljena i to s razlogom. Zašto bih želela da se suočim sa takvom zveri? Ali shvatila sam da ako se suočim s tobom, moraćeš i ti da se suočiš sa mnom. To što sam bila sa Rendalom promenilo mi je život i nateralo me da sazrim. Posle svoje traume osećala sam se ludo, usamljeno, izmanipulisano i iskorišćeno. Čovek kojeg sam obožavala tri godine samo me je koristio i zlostavljao - navela je ćerka u ispovesti koju je njena majka objavila na Fejsbuku.

Druge žrtve su rekle da su zločini koje je Rendal počinio u Fort Diku mogli biti sprečeni da je bio procesuiran 2017. godine.

silovanje
Foto: Shutterstock

- Zahvalni smo što je bilo dovoljno dokaza da se protiv njega pokrene krivični postupak, da se osudi za teška krivična dela i liši slobode na duži period - rekao je portparol vojske Majkl Bradi.

Na pitanje zašto je Rendal dobio samo ukor nakon Ramirezine prijave, Bradi je rekao da ga Zakon sprečava da govori o pojedinačnim slučajevima, ali je istakao "da je potrebno više dokaza da bi se neko krivično gonio".

Penzionisani pukovnik Don Kristensen, bivši glavni tužilac vazduhoplovstva, rekao je da neuspeh u krivičnom gonjenju seksualnih prestupnika više predstavlja pravilo nego izuzetak u američkim vojnim službama.

- Uprkos vladajućem mitu da se osumnjičeni za seksualne zločine visoko procesuiraju, stvarnost je da lanac komande retko pošalje osumnjičenog na sud. Sada bih rekao da vojska izuzetno loše ocenjuje snagu optužbi. U većini slučajeva rukovodstvo odlučuje da ne preduzme ništa - dodao je on.

On je rekao i da Komanda treba da bude užasnuta svojim neuspehom da nasilnika izvede pred lice pravde i na taj način mu je omogućila da izvrši talas silovanja nad drugim žrtvama.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd