fbpx
Skip to main content
Dolari

KUĆA, KOLA, PUTOVANJA ILI KATASTROFA: Šta biste vi uradili da vam neko na račun greškom uplati milione?

Foto: Profimedia/ilustracija
Tridesettrogodišnja Kelin Spadoni četiri i po godine bila je zaposlena u šerifovoj kancelariji

Bivša dispečerka šerifa u predgrađu Nju Orleansa, privedena je zbog sumnje da je ilegalno prisvojila novca jer je odbila da vrati 1,2 miliona dolara koje su greškom uplaćene na njen račun.

ORL specijalista upozorava: Ove simptome ne smete da ignorišete! Evo kako da zaštitite nos i disajne puteve!

ORL specijalista upozorava: Ove simptome ne smete da ignorišete! Evo kako da zaštitite nos i disajne puteve!

HOROR NA AUTO-PUTU: Direktan sudar putničkog autobusa i kamiona, poginulo 20 osoba

HOROR NA AUTO-PUTU: Direktan sudar putničkog autobusa i kamiona, poginulo 20 osoba

OTKRIVEN "ZARAŽENI" AUTOBUS: Dupke pun sezonskih radnika pozitivnih na koronu, buknulo žarište!

OTKRIVEN "ZARAŽENI" AUTOBUS: Dupke pun sezonskih radnika pozitivnih na koronu, buknulo žarište!

Kelin Spadoni privedena je u sredu pod optužbom za krađu vrednu više od 25.000 američkih dolara, bankarsku prevaru i ilegalni prenos novčanih sredstava većih od 1.2 miliona dolara, javili su američki mediji. Spadoni se nalazi u pritvoru, a određena joj je kaucija u iznosu od 50.000 američkih dolara.

Ona se tereti da je sredstva, koja su greškom legla na njen račun, odmah prebacila na svoj drugi račun i od tog novca kupila sebi kuću i nov automobil. Američke vlasti saopštile su da je jedna korporacija koja se bavi finansijskim uslugama greškom na njen brokerski račun prebacila 1,2 miliona, umesto 82 dolara koliko su zapravo trebali da uplate na njeno ime.

Kada je banka pokušala da povrati novac, zahtev je odbijen jer novac nije bio dostupan. Kasnije se saznalo da je Spadoni prebacila sredstva na drugi račun.

Kapetan Džejson Rivard rekao je da, iako je novac stavljen na njen račun, to nije njen novac.

- Ona zakonski nema pravo na taj novac. Čak iako je novac uplaćen na njen račun, to je bila računovodstvena greška - rekao je Rivard.

Finansijska kompanija tužila je Spadonijevu, a tužbu su podneli pred saveznim sudom. Kompanija je nekoliko puta pokušala da kontaktira ženu kako bi im vratila prebačena sredstva, ali nisu uspeli da je dobiju, rekao je Rivard.

Do sada je vraćeno oko 75 odsto novca, dodao je on. Kompanija je u svojoj tužbi tvrdila da ugovor koji su potpisali sa Spadoni kada je otvorila brokerski račun kod njih, uključuje sporazum da ako klijent dobije preplatu sredstava, mora da vrati celokupan iznos.

- Ako neko slučajno stavi dodatnu nulu na plaćanje komunalne usluge, želeo bi da mu se novac vrati, a ovo nije ništa drugačije - rekao je Rivarde.

Tridesettrogodišnja Kelin Spadoni, četiri i po godine bila je zaposlena u šerifovoj kancelariji. Ona nije ostala samo bez novca i slobode, već i bez posla jer je nakon što je protiv nje pokrenuta optužnica dobila otkaz.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd