fbpx
Skip to main content
Sergej Šojgu

ŠOJGU ČESTITAO NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE: Ruska vojska spremna da odgovori na svaku pretnju i da zaštiti građane (VIDEO)

Foto: tvzvezda.ru/Printscreen
Ministar je uputio najbolje želje onima koji su za praznik na svom položaju, brane nacionalne interese Rusije van njenih granica, realizuju mirovne i humanitarne misije.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu čestitao je novogodišnje praznike ruskim vojnicima i veteranima, istakavši da 2020. godina nije bila laka, ali da je to samo ujedinilo rusku vojsku.

VAKCINISANI PROTIV KOVIDA DOBIĆE NALEPNICE: Moći će se deliti i na društvenim mrežama

VAKCINISANI PROTIV KOVIDA DOBIĆE NALEPNICE: Moći će se deliti i na društvenim mrežama

NOVOGODIŠNJE OBRAĆANJE ANGELE MERKEL: Ovo su teški dani za našu zemlju, sledeća godina donosi veliku nadu

NOVOGODIŠNJE OBRAĆANJE ANGELE MERKEL: Ovo su teški dani za našu zemlju, sledeća godina donosi veliku nadu

VELIKI PLANOVI ZA 2021: Rusija će po kosmosu da radi ono što niko neće

VELIKI PLANOVI ZA 2021: Rusija će po kosmosu da radi ono što niko neće

- Poštovane kolege! Dragi veterani! Ostalo je nekoliko časova do nove, 2021. godine. Svako od nas dočekuje ovaj divni praznik s nadom da će obilovati dobrim događajima, da će se sve želje sigurno ostvariti, a da će naši voljeni biti živi i zdravi. 2020. godina je donela mnogo iskušenja.

Pandemija virusa korona naglo je promenila uobičajeni način života, pokušala je da nas udalji jedne od drugih, ali nas je time samo ujedinila u borbi sa tim ozbiljnim izazovom. Napravili smo još jedan korak napred. Ruska armija je postala još savremenija i tehnološki naprednija. Danas je u stanju da pruži dostojan odgovor na svaku pretnju, da zaštiti suverenitet zemlje i mirni život građana“, rekao je Šojgu na početku obraćanja.

Prema njegovim rečima, za razvoj i jačanje ruske vojske zaslužni su svi oni koji pošteno i odgovorno izvršavaju svoju službenu dužnost, savesno rade u interesima jačanja odbrambene sposobnosti zemlje, koji umnožavaju slavne tradicije generacije pobednika.

- Sveto poštujemo podvig veterana, koji su spasili svet od nacizma. Nastavićemo da pružamo otpor svima koji pokušavaju da izmene našu istoriju, da umanje doprinos Velikoj Pobedi - istakao je Šojgu.

Ministar je uputio najbolje želje onima koji su za praznik na svom položaju, brane nacionalne interese Rusije van njenih granica, realizuju mirovne i humanitarne misije. Takođe je iskreno zahvalio ruskim vojnim lekarima, graditeljima, Snagama radijacione, hemijske i biološke zaštite.

- Vi ste danas na prvoj liniji. Vaš profesionalizam, posvećenost i, naravno, dobra srca pomogli su da se spasu zdravlje i životi mnogih i mnogih ljudi - istakao je ministar.

Na kraju je Šojgu poželeo vojnicima zdravlje i blagostanje i da im naredna godina donese sreću, podari radost od susreta sa prijateljima i porodicom.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd