Skip to main content
Van Breda

Sin multimilionera je ZAKLAO PORODICU zbog džeparca: Sada ga čeka NAJGORA NOĆNA MORA (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/News24
Krvoproliće se desilo u ranim jutarnjim časovima u luksuznoj vili

Henri van Breda, sin multimionera čije se bogatstvo procenjuje na 16 miliona dolara, osuđen je na doživotnu robiju u ozloglašenom zatvoru u Južnoafričkoj Repbulici, nakon što je sekirom ubio 54-godišnjeg oca Martina, 55-godišnju majku Terezu i 22-godišnjeg brata Rudija i pokušao da ubije sestru Marli, koja je preživela sa teškim povredama i izgubila pamćenje.

Danas, na 66. dan suđenja i dan izricanja presude, Marli je rekla istražiteljima da se stariji brat prema njoj uvek odnosio kao prema princezi i još ne može da se seti užasnog napada.

Henri i dalje tvrdi da je nevin, a za napad optužuje dvojicu misterioznih tamnoputih muškaraca sa fantonkama na licu.

Sudija Vrhovnog suda u Kejptaunu osudio je Van Bredu za hladnokrvno, planirano ubistvo i napad na nenaoružane žrtve koje nisu mogle da se brane.

- Napadi svedoče o neopisivoj brutalnosti, urođenoj surovosti i gotovo besprimernoj nebrizi za dobrobit vlastitih roditelja, brata i sestre - rekao je sudija i istakao da za takav zločin sleduje najstroža kazna.

- Društvo ne očekuje ništa manje - rekao je on.

Krvoproliće se desilo u ranim jutarnjim časovima januaru 2015, u luksuznoj porodičnoj vili na imanju golf-kluba De Zalze Vajnlends u Stelembosu, u Južnoafričkoj Republici, dok su ostali članovi porodice još spavali.

Kejptaun
Foto: Profimedia

Sekirom teškom pet kilograma Van Breda je nasrnuo na roditelje, brata i sestru, nanevši im najmanje 17 povreda lobanje i vrata.

Otac Martin preminuo je nakon što je zadobio najmanje šest udaraca sekirom u glavu i vrat. Majku Terezu Robert je udario najmanje tri, a brata Rudija četiri puta. Mlađa sestra Marli, koja ima 19 godina, zadobila je najmanje četiri teške povrede glave, ali je nekim čudom preživela.

Henri, koji je uhvaćen sa površinskim ranama na telu, za koje se ispostavilo da ih je sam sebi naneo, tvrdi da je pokušao da odbrani porodicu od napadača. Rekao je da se jedan od njih histerično smejao kada je sekirom ubio njegove roditelje brata i pokušao da ubije njegovu sestru, a da se on “borio na život i smrt” sa njim, sve dok ovaj i njegov saučesnik nisu pobegli. Policija je pretražila imanje udaljeno 40 kilometara od Kejptauna, iako ništa nije ukazivalo na provalu.

Novi KRVAVI NAPAD u Mozambiku: MAČETOM ubijeno sedam osoba

UŽAS na Havajima: Lava iz vulkana za noć uništila stotine kuća

U lokalnim listovima objavljene su glasine da je Henri bio narkoman i da je zapao u dugove, a da su mu roditelji ukinuli džeparac i da su nameravali da ga smeste u bolnicu za odvikavanje. Na suđenju, međutim, nije bilo reči o tome, niti su podneti odgovarajući dokazi.

Van Breda će izdržavati kaznu u strogo obezbeđenom zatvoru “Polsmur”, u kome se nalazi više od 7.500 opasnih kriminalaca (predviđeno je upola manje). Tamo će se suočiti s borbama suparničkih bandi, nasiljem i masovnim silovanjima. Kao sin bogataša i belac, u zatvoru u kome je 98 odsto crnaca, biće na udaru od trenutka kada stigne.

Još dok je čekao presudu, kada je bio smešten u bolničkom krilu radi njegove bezbednosti, napala su ga petorica robijaša na putu do ćelije, izvestio je lokalni list. Tešku povredu je izbegao zahvaljujući drugom zatvoreniku koji je odvalio metalni automat za kondome sa zida i njime odgurnuo napadače.

Neverovatna sreća jednog Francuza: Ovo se dešava jednom u 16 triliona

Vulkani HAVARISALI Havaje i Gvatemalu: Kuće GORE, MRTVIH na sve strane! (FOTO)

Posle izricanja presude, Van Breda će biti premešten iz bolnice u glavni zatvor gde vladaju bande i gde će mu opstanak biti ugrožen.

Ukoliko se priključi nekoj od bandi, smatraće ga svojom “suprugom”, a ako ne bude poštovao njihova pravila prete mu ubistvo, sakaćenje ili grupno silovanje.

Ako to ne učini, neće imati zaštitu i biće prepušten sam sebi, jer u zatvoru na jednog čuvara dolazi 100 zatvorenika, a noću čuvara nema.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd