fbpx
Skip to main content
majka

"NAJGORA NOĆNA MORA SVAKOG RODITELJA" Majka radila od kuće zbog korone, čuvala blizance, ne sluteći tragediju!

Foto: Profimedia/ilustracija
Jedan mališan se utopio u hidromasažnoj kadi nakon što je otpuzao napolje kada je njegova majka ostavila otvorena zadnja vrata kuće. Ona je radila od kuće i istovremeno je brinula o svojim blizancima.

Edi Marfi Bokal, beba stara 18 meseci, pronađena je mrtva u kadi, a majka Sioban Marfi je bila veoma potresena i van sebe zbog toga. Ona je 24. juna ostavila otvorena vrata kako bi u kuću ušao svež vazduh, a potom je pronašla beživotno telo svog deteta u kadi.

Avionom hitne pomoći prevezli su dečaka u opštu bolnicu Vorting, gde je proglašen mrtvim ubrzo nakon toga, uprkos očajničkim naporima da ga ožive. Inspektor je rekao da je ceo događaj "zaista teška situacija".

POGUBLJENA LISA MONTGOMERI: Postala je prva žena u Americi kojoj je ubrizgana smrtonosna injekcija

POGUBLJENA LISA MONTGOMERI: Postala je prva žena u Americi kojoj je ubrizgana smrtonosna injekcija

SAHRANJENA NA OSNOVU LAŽNE IZJAVE: Nesrećna žena (58) se već tri godine bori da dokaže da je živa (FOTO)

SAHRANJENA NA OSNOVU LAŽNE IZJAVE: Nesrećna žena (58) se već tri godine bori da dokaže da je živa (FOTO)

KONTROVERZNI KRALJ "PODIGAO PRAŠINU": Snimljen je kako radi nešto neverovatno, svi su u čudu (FOTO)

KONTROVERZNI KRALJ "PODIGAO PRAŠINU": Snimljen je kako radi nešto neverovatno, svi su u čudu (FOTO)

Mali Edi je rođen neposredno pre Božića 2018. godine i živeo je u Vortingu sa ocem Simon Bokal, majkom Marfi i bratom blizancem.

Mel Dojl, policijski inspektor za mesto Krulej je rekao: "Kada je zbog kovida u martu sprovedena nacionalna blokada, Sioban je počela da radi od kuće."

- Simon se vratio na posao 4. maja, ostavljajući Sioban da radi kod kuće i sama se brine o dečacima. Gospođa Marfi je često radila noću, nakon što bi joj deca zaspala, kako bi uklopila svoj posao i brigu o deci - rekao je on. 

Dan tragedije bio je "izuzetno topao", a majka je imala dva sata konferencijskih poziva.

Beba
Beba
Foto: Profimedia

- Kada je Sioban završila svoj radni sastanak, pozvala je dečake. Edi nije izašao iz spavaće sobe. Sioban je shvatila da su zadnja vrata otvorena i da je Edi sigurno otpuzao napolje.

- Videla je da je poklopac vruće kade bio otvoren. Otišla je do hidromasažne kade i pronašla Edija u vodi, koji nije reagovao. 

Komšija je došao da pomogne gospođi Marfi koja je pozvala 999 u 12.25 sati, što je dovelo do slanja hitne helikopterske vazdušne pomoći koja je došla do porodične kuće. Edi je hitnom pomoći prevezen u opštu bolnicu Vorting, gde je proglašen mrtvim neposredno posle dolaska, uprkos očajničkim naporima da ga ožive.

Nakon post mortem pregleda, Edijev uzrok smrti je naveden kao utapanje i pokrenuta je policijska istraga o njegovoj smrti. Dr Henderson je potvrdila da rezultati velike istrage zločina nisu pronašli dokaze o bilo kakvim sumnjivim okolnostima oko detetove smrti.

Rekla je da je u izveštaju utvrđeno da "nije bilo zabrinutosti zbog nemara ili bilo kakvog rizika u pogledu stanja kuće ili objekata, sve je ukazivalo na dobru porodicu koja je pod nesrećnim okolnostima izgubila dete."

Zaključujući istragu, dr Henderson je saopštila da je Edijeva smrt bila "tragična nesreća" i da nije bilo mogućnosti za nešto drugo.

- Sasvim je očigledno teška situacija da je Edi sa svojim bratom bio najvoljenije dete koje je tokom kratkog života bilo lepo negovano i voljeno. Bio je sve za svoje roditelje - rekao je inspektor.

- Ovo je najgora noćna mora svakog roditelja, splet okolnosti koje su nažalost dovele do Edijeve smrti - poklopac hidromasažne kade nije bio zatvoren kako se mislilo, majka je radila od kuće tokom kovida i stvorile su se poteškoće u kombinovanju toga sa brigom o deci i zaista je bio veoma vruć dan - sve to je, nažalost, Ediju omogućilo da se izvuče iz kuće i popne u hidromasažnu kadu. Ni na sekund ne mogu da zamislim koliko je ovo teško palo Edijevim roditeljima, žao mi je.

 

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-5 Beograd