Utorak 19. mar 2024.
Kasogi

Smrt koja je potresla svet! Identifikovano PETORO osumnjičenih za ubistvo Kašogija, evo i ko su oni!

Foto: Tanjug/AP/Sabah
Turska policija identifikovala je pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a četiri osobe su navodno povezane sa princom Muhamadom bin Salmanom, objavio je "Dejli sabah" pozivajući se na izveštaje američkih medija.

Jedan od osumnjičenih je Maher Abdulaziz Mutreb koji ima bliske veze sa saudijskim princom, a na fotografijama se vidi sa princem u Madridu i Parizu, piše Njujork tajms.

On je viđen sa princom i tokom posete SAD i Velikoj Britaniji.

Putin o tragediji na Krimu: Za sve su krive globalizacija i društvene mreže

Drugi osumnjičeni je Abdualziz Muhamed El Havsavi, navodno član obezbeđenja princa Salmana, čiji položaj je obelodanio francuski profesionalac koji je ranije radio sa kraljevskom porodicom.

Kasogi
Foto: Tanjug/AP/Lefteris Pitarakis

Thar Galeb El Barbi, treći osumnjičeni je visokopozicionirani kraljevski čuvar koji je zbog svojih sposobnosti prebačen u kasarnu u Džedi, izvestili su saudijski mediji.

Četvrti osumnjičeni je Muhamad Saad Alzahrani koji je putovao sa pasošem na ime drugog člana obezbeđenja kraljevske porodice.

Pucnjava na sastanku Avganistan-NATO, ima mrtvih i povređenih!

On je na snimcima prikazan s oznakom na kojoj piše drugo ime.

Poslednji osumnjičeni je doktor Salah El Tubaigi, šef za forenzičke dokaze u Sekretarijatu za opštu bezbednost u Saudijskoj Arabiji, koji je putovao u Istanbul kao deo saudijske ekspedicije i navodno isekao Kašogijevo telo.

Kasogi
Foto: Reuters

Njujork tajms je objavio da su turske vlasti identifikovale najmanje devet od 15 osumnjičenih koji su povezani sa saudijskim vojnim, vladinim ili bezbednosnim službama.

U izveštaju se navodi da su osumnjičeni prebačeni avionom privatne saudijske avio-kompanije koja je direktno povezana sa princom i saudijskim Ministarstvom unutrašnjih poslova.

POBIO SVE ZBOG SVAĐE SA DEVOJKOM? ISPLIVALI MOTIVI UBICE SA KRIMA: Bio je odbačen, siromašan... (FOTO/VIDEO)

Turski zvaničnik je izjavio za Njujork tajms da je Kašogi drogiran, ubijen i da je njegovo telo raskomadano 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd