fbpx
Skip to main content
Trafostanica na jugu Irana u plamenu

SNAŽNA EKSPLOZIJA NA JUGU IRANA, GRAD OSTAO BEZ STRUJE! Trafostanica u plamenu, izvedena nova sabotaža?! (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@jadogareshahrOZ
Slični događaji su u više navrata u kratkom vremenskom intervalu potresli Iran

Dana 23. oktobra izbio je veliki požar na jednoj od trafostanica u luci Bandar Abas na južnoj obali Irana. Iranski vatrogasci brzo su odgovorili na vatru, sprečivši njeno dalje širenje. Za sada nema izveštaja o žrtvama. Veliki požar je doveo do nestanka struje u nekoliko okruga u gradu Bandar Abas, glavnom gradu provincije Hormozgan.

Neki iranski izvori tvrdili su da se pre požara čula "eksplozija". Iranske vlasti još nisu komentarisale ovo pitanje. Požar u luci je verovatno izazvan tehničkim kvarom ili preopterećenjem električnom energijom. Ipak, ne može se isključiti mogućnost sabotaže. Mnogi strateški objekti u Iranu su ove godine doživeli neobjašnjive požare ili eksplozije. U nekoliko slučajeva sumnjalo se na sabotažu.

U septembru je Korpus Islamske revolucionarne garde (IRGC) saopštio da su dva njegova člana poginula u eksploziji u "istraživačkom centru za samodovoljnost" koji se nalazi na periferiji iranske prestonice Teherana. Izraelski izvori su tvrdili da je centar tajna raketna baza.

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd